»» ««

Jég alatti tragédia: tart a vizsgálat

Külföld

Az amerikai Healy jégtörőn történt kettős baleset egyik áldozata a halottkém szerint a tervezettnél sokkal mélyebbre merült.

Jessica Hill hadnagy és társa a terv szerint alig 20 láb (6 méter) mélységre merültek volna, egyfajta "bemelegítő" hideg vízi akklimatizálódásként, hiszen a Healy még csak küldetésének elején járt. Természetesen a fedélzeten biztosító legénység a kötelek segítségével vigyázott a búvárokra, ez segített volna a jég alatti tájékozódásban.

A jelentés szerint azonban Hill hadnagy teljesen kontrollálatlanul süllyedt 189 láb (58 méter!) mélységig, fuldoklani kezdett és valószínűleg a túl gyors emelkedés okozta a tüdő barotraumáját. A jelentés szerint palackja teljesen üres volt, és társának is csak minimális levegője maradt, mire a felszínre húzták őket. Merülőtársának halottkémi vizsgálatáról szóló eredményt nem hozták nyilvánosságra, így azt még nem lehet tudni, abban mi szerepel.

De a végleges jelentésnek, ami a jövő évre várható, néhány kérdésre mindenképpen választ kell adnia. Mint Jessica Hill édesapja elmondta, számára érthetetlen, hogy az alig 6 méteres tervezett mélység ellenére miért engedték annyira utánuk a köteleket, és miért nem vették észre, milyen mélységbe zuhantak. Tudomása szerint a másik búvár, Duque még soha nem merült a sarkvidéken, ráadásul korábban is csak egyetlen alkalommal merült a kiképzés során szárazruhában. Talán majd minden körülményre fényt derítenek a további vizsgálatok.

[ UnderwaterTimes ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Thistlegorm Wreck

Egypt, Red Sea

10/17 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.4) nehéz körülmények
max: 31m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés