»» ««

Távúszó teknős

Tudomány

Egy Dél-Amerikában megjelölt tengeri teknős 7000 mérföldes utazás után Anglia partjainál bukkant fel.

A WWF UK híre szerint a tengeri teknős (Dermochelys coriacea) műholdas nyomkövetőjét Suriname-ban rögzítették tavaly júniusban a WWF monitoring programja keretében. Az állat mozgásának elemzésével szerettek volna többet megtudni azok életmódjáról és a rájuk leselkedő veszélyekről.

A másfél méteres teknős éppen jó időben érkezett a brit vizekbe, hiszen a napokban került adásba az a dokumentumfilm, ami a teknősök életének latin-amerikai kutatásáról szól. Az Aikanti névre keresztelt példány először Nyugat-Afrikáig jutott el, majd Portugália és Vizcaya-öböl érintésével érkezett Nagy-Britanniába. Mark Wright szerint annak ellenére, hogy főleg a trópusi tengerek jutnak a teknősökről az emberek eszébe, elég gyakran eljutnak az Egyesült Királyságba.

A nyomkövető program sikerét némileg beárnyékolja, hogy egy másik megjelölt teknős, Kawana alig egy mérföldre a jelölés helyétől egy halászhálóba akadva életet vesztette. Becslések szerint akár több ezer teknős életét olthatják ki a leszakadt halászhálók. A WWF folyamatosan olyan új módszerek használatát javasolja, amelyek megkímélnék a teknősöket.

[ WWF ]

Kapcsolódó link: Aikanti útja
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tiran, Thomas Reef

Egypt, Red Sea

3/3 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Seemannsub szárazruha zokni L/XL

Ár: 3.495 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés