»» ««

Könyvajánló: Tauchreiseführer Österreich

A búvárkodásról

Azon szerencsések, akik bírják a német nyelvet, remek kézikönyvből nézhetik ki következő osztrák úticéljukat.

A szerző, Wolfgang Pölzer több úticélról írt már hasonló könyvet, és fotósként is letette névjegyét. (Képeinek szép kollekciója honlapján is megtekinthető.) E kötet írásában Barbara Lackner volt a segítőtársa.

Az osztrák tavakról szóló Tauchreiseführer Österreich 2006-os változata már a 3., bővített és átdolgozott kiadás, elsősorban az édesvízi merülések szerelmesei forgathatják haszonnal. Itt és most nincs értelme azon töprengeni, miért nincs ilyen kiadvány a magyar helyekről, hiszen ezek kevés száma nem is indokolna önálló kötetet. (Ráadásként elég gyakran lehetne átdolgozgatni, elég, ha csak az utóbbi évek olyan eseteire utalunk, ahol a merülés lehetőségei teljesen megváltoztak, vagy megszűntek: Dorog, Pilismarót, Kiskunlacháza, Ecséd...)

Azt hiszem, nem túlzás állítani, hogy Európa legjobb édesvízi merülési lehetőségeit kínálják nyugati szomszédunk tavai, és ezt igazolja a könyv is. Tartományokra bontva sorolja fel a legérdekesebb tavakat, szó esik a megközelítésről, látnivalókról, a legjobb szezonról. Nagyon fontos információ a tengerszint feletti magasság, és hasznos a térkép is, ahol jelölve vannak a merülési pontok, illetve a tiltott zónák, de megtaláljuk rajta a környék búvárbázisait is. Az önálló merüléstervezéshez ez kitűnő eligazítás, hiszen mint tudjuk, a legtöbb osztrák tó ingyen merülhető, maximum az ARGE Tauchen éves kártyáját kell kiváltanunk, ha palackot szeretnénk töltetni.

A tavakat bemutató szöveget remek képek is illusztrállják, így lehet elképzelésünk arról, mi várhat ránk adott helyen. A könyv végén pedig az élővilág bemutatásának szenteltek néhány oldalt a szerzők, és a legfontosabb vészhelyzeti információk is helyet kaptak, amelyek a baleset esetén hívható számokat, egyéb teendőket sorolják fel.

Egy szó mint száz, aki Ausztriában szeretne búvárkodni, akár a magyar határ közelében, akár az egészen távol eső helyeken mint Tirol, ezzel a könyvvel felvértezve előre felkészülhet az utazásra, legyen szó a tavak kiválasztásáról vagy adott merülőhelyek megismeréséről. Kívánni sem lehetne ennél szebb és hasznosabb kiadványt segítőtársként.

Wolfgang Pölzer, Barbara Leckner: Tauchreiseführer Österreich
Edition Gutenberg
2006
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 5. elche 2007 jún 08. 10:54  
Jó kis oldal. Mivel én nem vagyok erős németben, annyira nem is hiányzik a német nyelvű leírás hiánya (bár vannak csatolva beszámolók). A könyv képei azért még jók lennének.:)
 4. osember 2007 jún 08. 10:42  
Aki ingyen akar jó osztrák édesvizi kalaúzt olvasni annak ide kell menni: www.taucher.net/tauchfuehrer_oesterreich

 3. elche 2007 jún 02. 15:52  
Ja, és Pölzer honlapján is rendelhető.
 2. elche 2007 jún 02. 15:51  
Alul a könyv kiadójának a nevéhez szúrtam a linket, ott meg is lehet rendelni.
 1. sealoo 2007 jún 02. 15:43  
Az lemaradt, hogy hol lehetne beszerezni a könyvet:) éppen az osztrákokhoz készülök és jó lenne egy korrekt kalauz.

Merülőhelyek

Madivaru / Manta Point

Maldives

3/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelymantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés