»» ««

HEPCA-hírek

Vörös-tenger

Mostanában sokat emlegettük a Thistlegormot, de egy újabb rövid lezárás miatt ismét hírt kell adni róla.

A kialakított kikötési rendszerről folytatott egyeztetések azt eredményezték, hogy a HEPCA illetékesei elfogadták a módosítási javaslatokat. A változtatásoknak köszönhetően a vezetőknek nem kell olyan mélyre merülni a kikötéshez, és maguk a kötelek sem sodródhatnak a roncsok közelébe. Jó tudni, hogy a munkák második szakaszában ismét lezárják a roncsot március 6. és 12. között a búvárok előtt.

Máshol is fejlesztenek a kikötési rendszereken a Vörös-tengeren. A népszerű El Quesir régióban is komoly munkát végeztek a HEPCA búvárai, összességében 13 új kikötési pontot alakítottak ki, és a régieket is rendbe tették. A Wadi El Gemal Nemzeti Park és Abu Dabab közelében levő kikötési rendszereken végzett munkákra is ebben a hónapban kerül sor. A munkákat a HEPCA partner búvárbázisai segítik.

Mivel napi 500 tonna(!) hulladék termelődik Hurghada térségében, egyre égetőbb fontosságúvá vált a hulladékkezelés. A hulladék gyűjtését és lerakását szeretnék szervezett formában megvalósítani a jövőben, ezt a munkát a HEPCA partnereivel együtt hajtja majd végre. A két központja a projektnek Makadi Bay és Marsa Alam közelében lesz. Miután megtörténik a hulladék szétválasztása szerves és szervetlen anyagokra, a szerves anyagokat a helyi közösségek hasznosítják, a szervetlen anyagok pedig a két központi lerakóba kerülnének. Nyilván kiemelt cél a lehető legnagyobb arányú újrahasznosítás, de munkalehetőségeket is teremtene a terv, és javíthat a környezettudatosságon is.
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Giuseppe Dezza TA35 wreck

Croatia (Hrvatska)

1/2 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 33m, látótáv: 4-10m

napihajós megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés