»» ««

Filmverseny: zárult a harmadik forduló

Fotózás

Öt film, sok néző, számos szavazó és egy győztes.

Bár a mozgóképesek versengésére nem annyira a rendszeresség jellemző, a filmek meglehetős népszerűsége arra utal, látogatóink minden formában szeretik a kis házi búvárfilmes szemlénket. A filmkészítők számára már az is nagy eredmény, hogy a korábbi, maximum családi körben tartott vetítésekhez képest egy jóval szélesebb körhöz jutottak el az alkotásaik. Kézzelfoghatóbb eredménynek, nagyobb segítségnek tűnt az, ha a szavazók valamennyi megtekintett alkotást pontoznak. Remélhetően a pontok így tényleg informatívabbak lesznek, de a szokásos szavazási formula párakat elsőre megtévesztett. Ezt maximum csak azzal tudtuk kompenzálni, hogy az egyértelműen a régi struktúrát követő szavazóktól megerősítést kértünk- jellemzően indokoltan.

Ezek után rátérhetünk a filmekre! Öt film, három filmestől, két témában. Senkitől sem elkapkodott, összedobott munka érkezett, nyilván ebben az is közrejátszott, hogy az első két fordulóban is voltak hatásos alkotások, szóval magasra került a mérce. Három film a roncs-maradvány témát járta körül, kettő pedig portré volt. Az értékelésnél nyilván nem választottuk szét a két témára érkezett filmeket, de végülis egy olyan film győzött, amit akár portrénak is értelmezhetünk. A szavazóink által legjobbnak megválasztott film egy, már nemzetközi színtéren is sikereket arató filmes munkája, és a hozzánk beküldött filmje is igényes, képileg és dramaturgiailag egyaránt jól felépített munka. Az is megemlítendő, hogy egy olyan búvárnak állít emléket, aki fiatalon hagyott itt minket.

Búvárvideós versenyünk harmadik fordulójának a győztese:
Jules - A sötétségből a fénybe, 4,06 pont


A további sorrend:
Garfield33 - Hajósors, 3,97 pont
elche - Pillanatnyi zavartalanság, 3,77 pont
Garfield33 - A csodálatos mandarin, 3,52 pont
elche - Időfaktor, 2,97 pont

Gratulálunk a győztes alkotónak, és a következő versengésre is várjuk majd a filmeket- hogy erre mikor kerül sor, a "hagyományokat" követve később, a potenciális mezőnnyel egyeztetve dől el. Zárásul pedig következzék ismét az első helyezett alkotás!

A sötétségből a fénybe

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 77. DUPLA 2008 júl 01. 10:24  
Értem én, de azt hiszem előbb lesz Orbán szocialista pártelnök, mint hogy mi konszenzussal zenét válasszunk, ezért erre nem sok energiát pazarolnék. Én azt mondom, hogy legyen meg az uccsó győztes akarata, és először ne témák, hanem filmek versengjenek. Az utolsó forduló tanulsága nekem az, hogy nagyon nehéz a körtét az almával összehasonlítani, ezért, ha így nézem nekem nem tetszik a végeredmény. Ha búvártémájú filmek versenyének tekintem, viszont abszolút korrekt, mi több igazságos is az eredmény.
 76. Garfield33 2008 júl 01. 09:51  
Na mostan a szívemből szóltál. Én is dallam-párti vagyok, és ritmus párti is, de csak együtt.
Queen? Elsiklottam mellette. Én benne vagyok.
Szóval jó lenne, ha te is kiállnál a JÓ oldalon, mert Lacika meg Rudika most élik (ki) második (első?) gyermekkorukat zenei téren.

A másik: valamit félreértettél. Arról agyalunk, hogy lehetne kiírni a normál témá(ka)t,
- pl egy baromkodóst
- meg egy IGAZI víz alattit,
- és felmerült, mi lenne, ha kiválasztanánk egy zenét (mondom ZENÉT) és akkor arra mindenki azt alkotna rá, amit akar (roncsot, halat, békát, víz alatti szexet, stb)

 75. DUPLA 2008 júl 01. 09:39  
Off: Ízlésről nem vitázom, különösen nem ficamosokkal. Be kell látni, hogy a populáció nagyobbik részének egyáltalán nincs hallása, ezért hódítanak azok az irányzatok, ahol maximum három szomszédos akkordra írnak "műveket" és a zenei élményt a hangerő pótolja. Mert csak ezt értik:-) Sokan generációs problémának hiszik az igénytelenséget, jellemző hogy a Queen pölö csak a kétségtelenül kifogástalan polgári neveltetésű Vanek Úrtól hangzott el, (zéró támogatással) Jól hangzik a lagzilajcsis poénkodás, és bár nekem is megindul a nyálelválasztásom a manustól, de szemben néhány meghivatkozott nemzetközi "popsztárral", legalább tud kottát olvasni.
Onilag meg, ha előre megszabajátok a zenét, az az alkotó szabadság olyan fokú korlátozása, hogy azonnal belépek Jules frakciójába és menedékjogot kérünk Észak-Koreától.
 74. Garfield33 2008 júl 01. 08:32  
Hmmmm. Ajánlhatnál valami Rózsit te is.
 73. DUPLA 2008 jún 30. 23:54  
Itt vagyok, ne aggódj, csak kellett egy kis idő, míg utánanéztem, hogy ez most tényleg a dc filmes topicja, vagy az Eurovíziós dalfesztivál Önök kérték rovata.
A további 72 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Princess Alice Bank

Portugal

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 35m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés