»» ««

Bollywood a víz alá megy

Egyéb

Az indiai filmesek megirigyelték a közelmúltban készült búváros filmek sikerét.

Persze az indiai filmgyártás meglehetősen speciális terep. Futószalagon ontják a filmeket, melyek igen gyakori vonása, hogy a főszereplő egy-egy keményebb akciójelenet után váratlanul dalra fakad. Jellemzően a hazai ízlést igyekeznek kiszolgálni a bollywoodi alkotások, de manapság azért már nyugaton is ismert néhány indiai sztár neve. Ráadásul igyekeznek felnőni a külföldi konkurenciához, ezért egyre látványosabbak az új filmek.

Emlékezhetünk, hogy az Into the Blue (A tenger vadjai) és a Fool´s Gold (Bolondok aranya) egészen jól teljesítettek a mozikban. Cápák, kincs és szép színésznők- úgy látszik, a recept könnyen átültethető indiai viszonyok közé is, mert már készül a Blue című film. A szereplők közül a legnagyobb sztár talán Akshay Kumar és Lara Dutta, de azért nevük ismerete még nem tartozik nálunk is a filmes alapműveltséghez.

A nyugatiakhoz hasonlóan az indiai filmesek is érdekes apróságokat osztanak meg már előzetesen a rajongókkal. Kiderült például, hogy Lara Dutta, a korábbi szépségkirálynőből lett színésznő bár szerette a tengert, még úszni sem tudott. A sok víz alatti akciójelenet viszont megkövetelte azt, hogy ne csak úszni, de búvárkodni is megtanuljon. Mint elmondta, nagyon sokat jelentett számára Akshay Kumar támogatása, aki meggyőzte arról, érdemes belevágni a fizikai felkészülésbe a film kedvéért. Így aztán Lara már képzett búvár, és állítólag rájött milyen csodálatos új világ nyílt meg a számára.

Akshay Kumar kapcsán pedig a napokban jelent meg a hír, hogy vészhelyzetbe került az egyik víz alatti jelenet forgatása során. A Bahamákon dolgoztak egy színésztársával és az őket vevő stábbal, amikor nagyjából húsz méteres mélységben egy hajóroncsnál úszva beütötte a fejét, és a sebből szivárogni kezdett a vér. Mindez azért volt kellemetlen, mert cápák is voltak a közelben, és így a stáb, az összes felszerelést lenn hagyva igyekezett a film sztárját a felszínre juttatni. Persze ezt nem lehet pillanatok alatt megoldani, ezért a cápákat felügyelő búvárok az állatokat igyekeztek távol tartani, míg a stáb a sebet próbálta elfedni. Végül szerencsésen végződött az eset, de azért egy ideig még érződött az ijedtség hatása.

A Blue kifejezetten drága film lesz majd bollywoodi mércével, de hogy mi is láthatjuk-e valaha, nagy kérdés. Mindenesetre érdekes lenne olyan búváros filmet látni, ahol egy izgalmas cápás merülés után a főszereplő a felszínen dalban mondja el kalandjait.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 43. OG-Lee 2008 júl 13. 20:42  
Huhh, nincsenek testőreim, akkó inkább nem megyek el oda én...
 42. Garfield33 2008 júl 13. 19:49  
Csak mellesleg jegyzem meg, ha a Dupla berágna rád, nem veled mosatná, hanem veled mosná fel a színpadot...  :-)
 41. áááááávadász 2008 júl 13. 18:53  
aljas rágalom, én nem vadászom, kérem engem mindig megkeresnek.
nehéz dolog ez a népszerűség.
 40. OG-Lee 2008 júl 12. 17:36  
Az Isaurába is kellett volna ostorhang, de nem tudták megfizetni.
 39. OG-Lee 2008 júl 12. 17:35  
Egyébként az ostorsuhogást baromi drágán csinálom, ezért nem ajánlottam fel....
A további 38 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Tulamben, U.S. Liberty Wreck

Indonesia

14/20 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

parti merülésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cápa csikóhal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés