»» ««

Veszélyes mélymerülések

Külföld

A hideg osztrák tavak ezen az őszön ismét emberéleteket követeltek.

A múlt hétvégén, október 5-én történt kettős baleset helyszíne a Gosausee volt. A Bootshütte nevű merülőhelyről induló 45 esztendős német férfi és párja, egy 49 éves nő vesztette életét búvárkodás közben. A 60 méterre tervezett mélymerülést egy berlini csoporttal hajtották végre, ám a páros még két óra elteltelével sem emelkedett a felszínre, ezért riasztották a mentőalakulatokat. A felszínen levő turisták állítólag hatalmas levegőbuborékokat láttak a felszínre törni a közelben. Végül délután találták meg a két áldozatot, 55 méteres mélységben.

Egy nappal később pedig az idén már többször a fekete hírek élére kerülő merülőhely, az Attersee hírhedt pontja, a Fekete híd volt a helyszíne egy halálos balesetnek. Ezúttal is német búvár volt az áldozat, egy 38 esztendős férfi, aki 86 méteres mélységbe hajtott végre merülést. Nagyjából 20 perc után emelkedett 70 méteres mélységre, ahonnan kevesebb, mint egy perc múlva kontrollálatlanul emelkedett a felszínre. Az élettelenül lebegő búvárt órákkal később egy autós vette észre, aki értesítette a hatóságokat. Sajnos a férfit már nem lehetett újraéleszteni. A hatóságok minden búvárt fokozott óvatosságra intenek, ha az osztrák tavakba terveznek mélymerülést.

[ salzi.at ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Arinaga, El Cabron

Spain, Canaries

7/7 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m

parti merülésüreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelynagy rája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés