»» ««

Újabb mesterséges zátony

Külföld

A Kajmán-szigeteken szeretnék fellendíteni a búvárüzletágat egy hadihajó elsüllyesztésével.

A Karib-térség egykor legnépszerűbb búvár úticéljának megkopott a fénye, és az erős versengésben a térség többi nyaralóhelyével a kormányzat egy mostanában tipikus megoldást választott. Floridában a korallok helyét egyre inkább átveszik a mesterséges zátonyok a merülőhelyek közt, és ez sarkallta a Kajmán-szigeteket arra, hogy a 77 méter hossú Kittwake nevű hajót megvásárolják. A süllyesztésre természetesen csak azok után kerülhet sor, hogy eltávolítottak a hajóról minden mérgező anyagot. Az illetékesek nem árulják el, mennyibe is fog kerülni ez a projekt.

A CDNN a Kajmán-szigetek népszerűségvesztését arra vezeti vissza, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a búvárbalesetek, a szolgáltatók nem ügyelnek eléggé a biztonságra, a környezetet károsító beruházásokat valósítottak meg, és az árak is elszaladtak.
A magazin szerint egy bennfentes érdekcsoport irányítja a helyi búvárüzletágat, akik többek között a versenyt is korlátozták, és mesterségesen magasan tartják az árakat. A balesetek kivizsgálása is szinte minden esetben úgy végződött, hogy az áldozat korábban fennálló egészségügyi problémáit okolták, és nem szigorítottak a biztonsági előírásokon. A turisták sok más úticél közül választhatnak a térségben, és emiatt számos búvárcég tönkrement.

A CDNN szerkesztője, Lamar Bennington szerint nem az a megoldás, hogy a floridai típusú "búvár-élményparkok" kialakításába kezdenek. Sokkal inkább vissza kellene állítani a Kajmán-szigetek búvár- és környezetbarát imázsát, ami nagyon megkopott manapság, és a megfelelő embereknek kellene döntési pozícióba kerülni.

[ A CDNN nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Yenadwak

Indonesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés