»» ««

Elemzés, döntés, cselekvés

Külföld

A US Coast Guard búvárainak tragikus halála nem maradt következmények nélkül.

Bár a parti őrség a felelősségrevonást sem mulasztotta el, a USCG Healy hajó búvárainak halála elsősorban olyan folyamatot indított el, aminek a célja a jövőbeni esetek elkerülése. Thad Allen admirális rámutatott, hogy a parti őrség kötelekébe tartozó férfiak és nők munkájának része marad mindig is a kockázat, ám az elkerülhető balesetek felett nem lehet szemet húnyni.

A baleset utáni vizsgálat több megdöbbentő hiányosságot tárt fel a parti őrség búvárainak munkájához kapcsolódó területeken. Mind a búvárok képzettsége és tapasztalata, mind a felszerelések állapota, mind a merülések lebonyolítása terén volt olyan probléma, ami önmagában is veszélyes lehetett, ám ezek együttesen kettős tragédiához vezettek. A hibák feltárása után pedig döntés született arról, hogy átszervezik a búvárok tevékenységét.

Az Egyesült Államok keleti és nyugati partján regionális központokat hoznak létre, összesen hatot. Ezek a központok fogják koordinálni a búvárok tevékenységét, mindegyik központban profi búvárcsapatokat állítanak fel. Számukra meghatározzák a minimális végzettséget, a folyamatos továbbképzések lebonyolítását, illetve hogy milyen időközönként kell újból számot adni felkészültségükről. A hat tagú búváregységek nem csak a parti őrség sarkköri expedícióiban vesznek részt, emellett ugyanis számos, például a kikötők védelméhez tartozó feladatot is kapnak, a víz alatt tevékenykedő terroristák és csempészek elleni harc keretén belül. A cél az, hogy a komolyabb kihívást jelentő búvárfeladatoknál ne a minimális, hanem az optimális elvárást teljesíteni képes búvárok dolgozzanak.

A központok rendszeresen gyakorlófeladatot írnak elő a búváraik számára, akik így folyamatosan képesek a legjobb teljesítményt nyújtani. Az elvárt képzettséggel rendelkező búvárok három évig szolgálhatnak egy-egy búvárcsapatban. A központok 2008. október 1-re jutottak el arra a szintre, hogy teljeskörűen elláthatják a számukra előírt feladatokat.

[ UnderwaterTimes ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Cannon Reef (Sha´ab Bagul, Little Italy)

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 16m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés