»» ««

Víz alatti archeopark

Külföld

A törökök még több búvárt szeretnének az országba vonzani a mesterséges merülőhelyeik által.

Több hajót is süllyesztettek az elmúlt pár évben a török parton mentén, például Alanyában vagy Bodrumban. A búvárok általában szeretik ezeket a helyeket, ahol gyorsan megtelepszik az élővilág, és maguk a roncsok is érdekesek a víz alatt.

Ezúttal a török Riviérától északabbra, az ország nyugati partszakaszán található Izmir közelében vágtak bele egy különleges projektbe. Gyakorlatilag megalkotnak egy olyan merülőhelyet, ahol egyrészt a leendő víz alatti régészek is gyakorlatot szerezhetnek, másrészt a kedvtelési búvárok számára is bővíti a búvárkodási lehetőségeket a térségben.

Maga a roncs Karaburunnál kerül majd a víz mélyére. A török Riviérán található Kas városánál már alakítottak ki egy ilyen víz alatti archeoparkot, ott a sekély Chicken Bay rejti az Uluburunnál megtalált hajó roncsának replikáját, illetve az eredetiket másoló amfora. Az Izmir mellett kialakított hely ehhez lesz hasonló, és azért is indokolt itt a fejlesztés, mert a búvárok körében ez a régió még nem túl ismert. A partszakaszon még számos fel nem tárt roncs is lehet, ezért minden bizonnyal a víz alatti régészettel ismerkedő hallgatók számára is jó szolgálatot tehet ez a gyakorlóhely.

[ oceantreasures.org ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Suadi, Korall Gardeen

Sudan

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 18m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés