»» ««

Idénykezdet balesetekkel

Külföld

Az Egyesült Királyságban tavasszal elkezdődő búváridény indulását a rossz hírek is jelzik.

Egy 51 esztendős búvár Skóciában merült 48 méteres mélységbe, majd a hajó fedélzetére visszatérve rosszul lett, hányni kezdett, erős fejfájásra és zsibbadásra panaszkodott. Helikopterrel juttatták a kórházba, ahol dekompressziós kezelést kapott.

Dorsetben egy 27 éves férfit kellett a mentőknek kórházba szállítani dekompressziós kezelésre, miután a mélységben fellépő problémái miatt túl gyorsan emelkedett fel. Hasonló eset történt Swanage közelében, ahol egy hajóról merülő búvár lőtte fel magát mélyről, és szintén helikopterrel kellett kórházba szállítani. A túl gyors emelkedés továbbra is gyakori balesetforrás a brit szigeteken, és sokszor a szárazruhás merülésben gyakorlatlan búvárok hibái miatt következik ez be.

Cornwallban más jellegű vészhelyzet miatt kellett riasztani a hatóságokat. Egy hét fős búvárcsoport indult el parti merülésre Lands End közelében, ám az erős áramlatok elsodorták őket. Szerencséjükre a partról viszont meglátták a bajba került búvárokat és hívták a mentőegységeket, és a kutató helikopterről öt búvárt a vízben, kettőt a sziklákra kikapaszkodva találtak meg. A vegyes összetételű csoport olyan búvárokból állt, akiknek nem volt tapasztalata az angliai tengeri merülések terén, és nem tudták felmérni a parti merülés veszélyességét. A szakértők rámutattak, hogy a búvároknak a nagyobb hullámzásnak és áramlásoknak kitett merülőhelyek felkeresése előtt védett részeken kell rutint szereznie. A tavakban vagy a meleg trópusi tengerekben szerzett gyakorlat nem biztos, hogy felkészít egy nagyobb kihívást jelentő, áramlásos, rosszabb látótávolságú és hidegebb tengerben a merülésre.

[ A CDNN nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Dhonfanu

Maldives

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 27m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés