»» ««

Új fehér cápás merülőhely

Külföld

Az eddig még ismeretlen helyről nem árult el semmit egyelőre a túraszervező cég.

A Shark Divers igazgatója, Patric Douglas az első időkben kizárólag film- és televíziós produkciók forgatócsoportjait viszi el az új helyre. Így még csak az általuk adott kódnév, az Oceania válhat a nagyközönség körében ismertté. A pontos helyzetet viszont egészen addig titokban tartják, amíg az első filmeket el nem készítik.

2010 első harmadában juthatnak majd el a kiválasztott forgatócsoportok a ma még érintetlen helyre, és így a cápák is kevesebb zaklatásnak lesznek kitéve. Egy átlagos napon a búvár akár tíz nagy fehér cápát is láthatnak, a látótávolság pedig akár 30 méteres is lehet. A különleges hely különleges filmek készítésére ad lehetőséget, és Douglas szerint azt is bizonyítja, hogy még most, 2010-ben is rá lehet bukkanni ekkora újdonságokra a tengeren, tehát nagyon is korlátozott a tudásunk.

Douglas azt is hozzátette, tízévente egyszer fordul elő ekkora jelentőségű felfedezés. Cégük arra specializálódott, hogy a cápás filmeket készítő társaságok professzionális partnere legyen. Az utóbbi nyolc év során már közreműködtek egy nagyjelentőség mexikói cápakutatási projektben Guadalupe sziget közelében, együtt dolgozva tengerbiológiai kutatóintézetekkel. Az új helyről viszont egyelőre nem árul el semmit, csak azt, hogy egy távoleső sziget a déli tengereken.

Egy rövid videót viszont közzétettek, hogy érzékeltessék a hely nyújtotta lehetőségeket.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 2. aron5 2009 júl 13. 08:51  
Ezt a kérdést minden merülőhely esetében fel lehetne tenni bármilyen élőlénnyel kapcsolatban, csak nekem - minden személyes megbántási szándék nélkül - kicsit álszent kérdésnek tűnik. Melyikünk nem merülne olyan helyen, ahol érdekes a látnivaló és nincs tele a hely búvárral? Ha nem fehércápáról lenne szó, akkor másképp vélekednénk? (túl a félelmen)
 1. koszozol 2009 júl 13. 06:15  
biztos,hogy zaklatni kell azokat a fenseges fehereket? hagyni kellene nekik 1 kis nyugott teruletet.ha ok kivancsiak akkor a megszokott helyeken megtalaljak a buvarokat.

Merülőhelyek

Shelly Beach

Australia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelycápa csikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés