»» ««

A PADI Segédoktató

(Hirdetés)
1/3. oldal

Sorozatunkban most a PADI Assistant Instructor-i szintet, és az oda vezető tanfolyamot mutatjuk be.

A PADI búvároktatási rendszer hivatásos szintjei a már bemutatott Merülésvezetői (divemaster) szintnél kezdődnek. Merülésvezetőként elsősorban a búvároktatók munkájának segítése, illetve a végzett búvárok számára nyújtott programok vezetése a feladatunk. Önálló tevékenységünk a végzett búvárokhoz kapcsolódik.

Nem meglepő talán, hogy a legtöbb ember szeretne tovább lépni, újabb kihívásokat keresni, ismeretekkel bővíteni tudását. A Merülésvezetők az oktatásokban kizárólag segédkeznek, felügyelnek a búvárokra, gyakorolnak velük ha szükséges, satöbbi. Idővel ahogy gyűlik a rutinjuk, valószínűleg eljutnak oda, hogy szívesen vállalnának komolyabb részt a leendő búvárok képzésében, erre azonban csak az oktatói képesítéseket megszerző professzionális búvárok jogosultak. Az oktatói szintek első lépcsőfoka a Segédoktatói, angolul Assistant Instructori szint.

OWD tanfolyamMit is takar pontosan a PADI Assistant Instructor, magyarul Segédoktató szint?
Az ezzel a képesítéssel rendelkező PADI tag a búvárképzésekben már nem csak mint támogató segítő vesz részt, hanem maga is, mint (segéd)oktató elméleti illetve védett vízi modulokat tart meg. Önállóan egy Segédoktató sem dolgozhat, munkáját mindig felügyeli egy legalább Open Water Scuba Instructor (OWSI, röviden és magyarul: Oktató), illetve nem vizsgáztathat búvárokat. A Segédoktató számára korlátozottan megnyílik a lehetőség a Specialitás Oktatói tanfolyamok elvégzésére, amely által a merüléssel nem járó specialitásokokat is oktathat.

Nézzük a Segédoktató képzés során milyen ismeretekkel bővülhet tudásunk:

A Segédoktatói tanfolyam sokban épül a Merülésvezetői tanfolyamon megszerzett tudásra, ezért is fontos, hogy az a tanfolyam alapos és igazán jól elsajátított legyen. Aki erre a szintre kíván lépni, már magas szinten kell, hogy ismerje búvárkodás elméleti és gyakorlati oldalát egyaránt, hiszen ő azt már oktatni fogja. A búvárkodásban nem működik az ismert mondás, "aki tudja csinálja, aki nem, tanítja", itt aki tanítja, annak nagyon is tudnia kell.

A segédoktatói tanfolyam jellemzően 4 napos, de lehet ennél több is, ha az alapok nem megfelelőek. Nem ritka, hogy a tanfolyam előtt több napos felkészítő van, ahol a merülésvezetői tanfolyam gyakorlati részeit felfrissítik a jelöltek, és felhozzák őket a 20 védett vízi gyakorlatból a szükséges bemutatói szintre. Ugyanígy nem ritkán előforduló megoldás, hogy a tanfolyamot rögtön követi az Open Water Scuba Instructor vagyis az Oktatói tanfolyam, amelynek előfeltétele a PADI Segédoktatói végzettség.

A tanfolyam során az elméleti képzés fő célja, hogy felkészítsék a jelölteket az oktatásra. Ennek keretében előadásokat hallgatnak meg különböző témakörökben mint például a Tanulás, Oktatás a PADI rendszerében. A tanfolyam kitér egy-egy előadás keretében az önállóan megtartható programok és specialitások oktatására, mint ahogy megtanulja a jelölt azt is, hogyan oktasson védett vízi gyakorlatot, hogyan vezessen le nyílt vízi gyakorló merülést.
A tanfolyam elméleti részében az egyik leginkább embert próbáló feladat az, hogy miként tervezzen meg és tartson meg egy önálló tudásfejlesztő előadást. A tanfolyam során a leendő Segédoktatók otthoni vagy a tanfolyam vége felé akár helybeni felkészülés után kiselőadásokat tartanak meg. Természetesen egy komplett tudásfejlesztő előadás meglehetősen időigényes lenne, kiváltképp több tanulónál, ezért a tanfolyam során úgynevezett microteaching-eket kell megtartani.

Az írás a következő lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Merülőhelyek

Fishhead

Maldives

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés