»» ««

Búvárverda: Skoda Octavia TSI

Egyéb
2/2. oldal


Műszerfal
A nálunk járt Octavia a TSI motorcsaládból kapott szívet, mégpedig az 1.4 literes, ámde turbós 122 LE teljesítményű változatot. Amikor átvettem az autót, csak rápillantottam a forgalmira, és megállt bennem az ütő, 1.4-es motor, egy gyengébb Tour De France-os szendvicsevés közben elhúz mellettem. Aztán feltűnt a TSI felirat, majd átsaccoltam a kilowattot lóerőbe, és már sejtettem, nem lesz ez rossz. Nem is csalódtam, hiába 1.4 ha turbós, 1500-tól már elkezd tolni 4000-ig 200 Nm-rel, emiatt kimondottan sportos érzés vezetni. Nagyon jól illik hozzá a hat sebességes váltó, jól lent lehet tartani a fordulatot és így a fogyasztást is realizálhatjuk. Nekem az 5,3-mas országút azért erősen optimistának tűnik, azért csak 1.2 tonnás autóról beszélünk meg egy kis motorról, ami ha nem tol rá a turbó azért elég kevéske, ha meg rátol akkor eszik is. De szerintem a teljesítményéhez és a kocsi súlyához képest a fogyasztása igen kellemes.

Extrákra nem lehet panaszunk, amint már említettem szinte minden lényeges fellelhető az autóban, hűthető kesztyűtartó, fűthető tükrök és ülések, duál klíma, tempomat, négyirányban állítható kormány, biztonságról a fellelhető szinte összes rövidítés gondoskodik (ABS+ASR+MSR, fékasszisztens, HHC elektronikus stabilitásvezérlés, stb) meg persze a sok légzsák felszereltségtől függően mindez. Skoda oldalán végig böngészhető a részletes lista.

Albumhoz klikk a képekre.
Összességében
az autó igazán jó családi és búvárverda. Nagy, kényelmes, méretes csomagtartóval és agilis motorral. Tetszetős külső mögött jól felszerelt belső volt az Elegance verzióban, nagyon tetszettek az apró ötletek, mint a tárolórekeszek a fülkében, a hálóval elválasztott oldalüregek a csomagtartóban, jó hogy gondoltak szellőzéssel a hátulülőkre és hátsó ablaktörlővel az esős napokon hátra is kilátni vágyó kormányosokra. A csomagtartó igen jól pakolható, ajtaja szép nagyra nyílik, bár esővédelemmel csak akkor szolgál, ha beülünk a csomagtartóba.

Búvárpraktikum szemszögéből nézve
nagy, kényelmes, jól pakolható autó az új Octavia, olyan igazi búvárverda, és méretéhez, felszereltségéhez képest az ára se rossz a hasonló, klasszikus márkákhoz mérve.
Bányatavi kirándulásainkhoz három búvárral kényelmesen elindulhatunk, ha megvan a búvárverdacsomagbepakoló specialitásunk akkor megkockáztatok négyet is, ámde szűken. Csomagtartótálcával vagy más védőeszközzel készüljünk, ha koszos, nedves felszerelést szállítanánk. Földesútra átlagosan óvatosan be lehet hajtani.
Adriai útjainkra 4 búvár is nekivághat ezzel az autóval, kényelmes utunk lesz, és attól sem kell tartanunk, ha valami a csomagtartó legbelsejébe került, mert hozzáférünk bármikor. Fogyasztásunk gyártó szerint nem lesz rossz, de ha négyen megyünk garantáltan olcsó lesz az utunk.
-Sz.K.-

A nálunk járt Új Octavia 1.4 TSI motorral és a legmagasabb Elegance felszereltséggel 5.381M forint, kisebb motorral és felszereltséggel de ezzel a jól pakolható csomagtartóval már 4.071M forintért már megvehető.

Tesztautónk adatai: Skoda Octavia Elegance 1.4 TSI
1390 ccm soros, négyhengeres, turbó benzin motor
Maximális teljesítmény: 122 LE / 5000 rpm
Maximális forgatónyomaték: 200 Nm / 1500-4000 rpm
Elsőkerék-hajtás, 6 fokozatú kéziváltó
Végsebesség 203 km/h
Gyorsulás 0-ról 100-ra 9,7 s
Gyári fogyasztások:
Város: 8,8 l/100 km
Országút: 5,3 l/100 km
Vegyes: 6,6 l/100 km
Hosszúság: 4.569 mm
Szélesség: 1.769 mm
Magasság: 1.462 mm
Tengelytáv: 2.578 mm
Üres tömeg: 1.265 kg
Csomagtartó: 560 liter
Gumiméret: 195/65 R15
Üzemanyagtartály: 55 liter

A teszteléshez a Skoda magyarországi forgalmazója, a Porsche Hungária biztosította a járművet, köszönjük nekik!
Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. Peetry 2009 júl 28. 22:00  
hehe, a mi autónk:) adriára 1 hétre 4 személlyel utaztunk palack nélkül, és kényelmes volt. bányatavakat is bírja, de azért vigyázni kell.

Merülőhelyek

Sha´ab El Erg / Dolphin House

Egypt, Red Sea

13/30 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 18m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős delfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés