»» ««

A PADI Búvároktató

(Hirdetés)
1/3. oldal

Sorozatunk mostani cikkében megismerhetjük a PADI Open Water Scuba Instructor tanfolyam menetét, az azt elvégző Oktató lehetőségeit.

A PADI professzionális búvárszintjeiről szóló sorozatunk befejező, legmagasabb végzettségét az OWSI búvároktatói szintet fogjuk most két cikkben bemutatni. A szétbontás oka, hogy az OWSI búvároktatói szint esetén a vizsgáztatás az eddigiektől eltérő, önmagában is egy jelentős, több napos esemény, ami megér egy külön cikket.

OWD vizsga adriaA PADI eddig bemutatott professzionális szintjei, a Merülésvezető és a Segédoktató után következő szint az önálló oktatásra is jogosult PADI Open Water Scuba Instructor, ezután csak nagybetűvel Oktató.

A tanfolyam elvégzésével az eddigiektől eltérően nem kapjuk meg a végzettséget, ugyanis az Oktató tanfolyam végén nincs vizsga. A tanfolyam elvégzésével jogot kapunk arra, hogy részt vegyük a PADI IE (Instructor Examination), vagyis az OWSI vizsgán, ami a tanfolyamtól teljesen független esemény. Természetesen általában ez időben közvetlenül az oktatói tanfolyam után következik, mégis jelentősége van a különválasztásnak.
Az oktatói tanfolyamot egy Course Directori képesítéssel rendelkező Oktató tarthatja meg, ám a vizsgához a PADI egy saját vizsgáztatót küld, aki rendelkezik az ehhez szükséges Examiner képesítéssel, és nem mellesleg a PADI alkalmazottja, tehát maximálisan a rendszer szempontjait veszi figyelembe a munkája során.

Aki azonban elvégzi a tanfolyamot, és sikeresen teljesíti a követelményeket a független vizsgáztató előtt, végül OWSI vagyis Oktató lesz. Mit is jelent ez tulajdonképpen?

A PADI OWSI oktatói képesítés az első az oktatói szintek közül, aki képezhet és vizsgáztathat is búvárokat a kezdőtől a kaland és haladó, illetve a mentőbúvárin át egészen a Merülésvezetői szintig bezárólag, és ne feledjük a gyermek programokat sem, a Bubblemaker és Seal Team küldetéseket. Bár Merülésvezetőt, tehát professzionális búvárt képezhet, nem tarthat automatikusan specialitás tanfolyamokat, számára is szükséges a specialitás oktatói képesítés megszerzése. Ebből következik, hogy nem tarthat Master Scuba Diver tanfolyamot sem automatikusan, hiszen ahhoz öt specialitást kell a búvároknak elvégezni.

Hogyan zajlik az oktatói tanfolyam?

Kezdésnek nézzünk meg egy oktatói tanfolyamról készült hangulatos videót:
 


Az írás a következõ lapon folytatódik!


Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Merülőhelyek

Koh Bon (pastel Ridge)

Thailand

1/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés