»» ««

A Vörös-tenger első mesterséges zátonya

Vörös-tenger

A Hurghada közelében elsüllyesztett Hebat Allah szállítóhajó roncsa új, izgalmas merülőhelynek ígérkezik- bár a tervezettnél mélyebbre került.

A 2004. augusztus 10-én, a haditengerészet közreműködésével elsüllyesztett hajó a Giftun szigettől délre került végső nyugvóhelyére. Az elsüllyesztést szorgalmazó Red Sea Association for Diving and Watersports illetékesei úgy vélik, hogy így csökkenthető a legnépszerűbb merülőhelyek látogatottsága, lelassítható a további károsodásuk. A mesterséges zátonnyá váló hajóroncs kézenfekvő megoldásnak tűnik erre a célra, mert itt egyrészt új élőhely alakul ki, másrészt minden képzettségi szintű búvár érdekes roncsmerüléseket hajthat végre rajta.

Az állami és környezetvédelmi szervek támogatását élvező projekt megvalósításához a Hebat Allah szállítóhajó lett a kiválasztott. A hajó tulajdonosa, Mohamad Hoeidek nagy örömmel ajánlotta fel hajóját a cél érdekében. A hajó 51 méteres, 300 tonnás volt, így hát számos felfedeznivalót kínál a búvárok számára. Legmélyebb pontja 44, legsekélyebben található része 25 méteren van. Az új roncsot biztonságossá kell tenni a búvárkodás szempontjából, így még nem merülhető, de hamarosan közzé fogják tenni az időpontot, amikortól látogatható lesz.

[ goredsea.com ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Hin Daeng

Thailand

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 50m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcetcápa teknős mantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés