»» ««

Molcsanova újra a csúcson

Szabadtüdős

A legendás orosz szabadtüdős versenyzőnő tovább dönti a rekordokat.

Ez év szeptemberének végén Natalja Molcsanova az egyiptomi Sharm El Sheik közelében több számban próbálkozott a korábbi női csúcsok megjavításával. Szeptember 25-én a Constant Weight kategóriában ért el 101 méteres eredményt- ez új világcsúcs, a korábbit a brit Sara Campbell tartotta 96 méterrel. Mint az egyből látszik is, Molcsanova lett az első hölgy, aki ebben a kategóriában áttörte a 100 méteres határt. A merülés egyébként 3 perc 50 másodpercig tartott.

Természetesen Natalja, ha már ott volt és versenyezhetett, nem elégedett meg egy rekorddal: szeptember 27-én a Free Immersion kategória korábbi csúcsát adta át a múltnak, 90 méterrel. Ebben a számban az előző, 85 méteres rekordot is ő tartotta. Ami érdekessége a legutóbbi csúcsnak az az, hogy immár 26 világcsúcs felállításával büszkélkedhet a 47 esztendős orosz versenyző, aki könnyedén tartja a lépést a fiatalabb konkurensekkel. Ráadásul nem csak a mélységi számokban tör a csúcsra, augusztusban egymást követő napokon javította meg a Dynamic Without Fins kategória csúcsát (160 méterrel) és a női statikus rekordot (8 perc 23 másodperccel).

[ AIDA ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. raindrop 2009 okt 09. 10:27  
hihetetlen teljesítmények...

idén áprilisban egyébként Sara Campbell elérte a 100 méteres határt (fölhozta a jelet), de nem volt érvényes a rekord, mert pár pillanatra elvesztette az eszméletét a felszínre érkezéskor. Egyébként nagyon szépen ír erről a blogjában, A nap, amikor (meg)láttam a 100m-t "Már tudom, milyen a 100m - az egy gyönyörű, gyönyörű hely". Gondolom ezért lett 101méteres a mostani rekord.

Merülőhelyek

Magic Point

Australia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 4-10m , áramlás

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa nagy rája egyéb tengeri emlős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés