»» ««

Az Oceanic és Sub Gear 2010 újdonságai

(Hirdetés)
1/2. oldal

Két nagy gyártó jövő évi újdonságaiból kaptunk ízelítőt a Seawatch búváráruház idei termékbemutatóján.

A Seawatch búváráruházban rendezett bemutatón az érdeklődő búvároktatók megsimerhették az áruházban legnagyobb számban forgalmazott termékek gyártóinak 2010-es évben megjelenő újdonságait.
A délutánt Szabó -Latosinszky Attila, az áruház tulajdonosa nyitotta meg, aki a jövő évi kereskedőket érintő változásokról beszélt majd néhány új termékre hívtra fel a figyelmet.

Aquatec újdonságai
Az Aquatec két újdonságát ismerhettük meg először. A
vadonatúj Aqua Lumen 5W egy darab LED-et tartalmazó búvárlámpa 120 méterig vízálló, 3 babyelemmel nagyjából 6-8 óráig világít a maximális 5w teljesítményen. Barátságos ára, méretéhez képest kiváló teljesítménye a következő év slágerévé teheti.
A Duo Alert frappáns megoldása a kombinált a víz alatti és víz feletti kürt.
A búváráruház szolgáltatásai is bővültek, a nyomáspróbázás, és márkafüggetlen Jacket és reduktor javítás mellett, már nem csak sűrítettlevegőt és nitroxot, de trimixet is töltenek a megfelelő képesítésű technikai búvárok számára!

Attila előadása után először Klaus Gasser, az Oceanic Európa igazgatója mutatta be az újdonságokat. Az Oceanic az amerikai földrészen vezető márka, amelyet már Magyarországon is egyre többen ismernek és kedvelnek. A 38 éve piacon lévő cég a technikai búvárok, valamint a tűzoltóság, katonaság és mentőszolgáltatok számára a Hollis termékeket gyártja. Az Oceanic név a gyár legtöbbet eladott un. mainstream termékein található, ezek elsősorban a hobbi búvárok számára készülnek. A márkacsalád harmadik tagja az Aeris, amely a fiatalabb, főként divatot kereső vízkedvelők márkája, színes, divatos termékekkel, de az alsó árfekvésű termékeket keresők is itt találják meg a számításukat.

A bemutatót az Oceanic búvárcomputereivel kezdte, amelyek mint kinézetükben mint tudásukban megújultak.

Oceanic Atom 3.0
Az Oceanic Veo 1.0 duál Pelagic DSAT (Spencer/Powell data basis) és Pelagic Z+ (Buhlmann ZHL-16C) algoritmusos LCD kijelzős egy gombos belépő szintű búvárkomputer. Képes a dekompressziós megállók kijelzésére, 3 perc alatt másodpercenként számolva, 50%-ig nitrox kezelésére, 12 merülésnyi memóriában tárolja adatainkat.
Az Oceanic Veo 2.0 az 1.0-hoz képest már két gomos kezeléső, szintén LCD kijelzős, duál algoritmusos nitrox computer. Képes a levegő és nitrox mód mellett műszermódban is üzemelni, kezeli a deep stop megállókat, 24 merülést képes tárolni, a szoftvere frissíthető, az adatainkat pedig letölthetjük számítógépre.
Az Oceanic Veo 3.0 minden tud, amit az 1.0 és 2.0, tehát nitroxos, három üzemmódra képes búvárkomputer. Újdonság, hogy kezelése három gombbal történik, és két 21-100% oxigéntartalmú gázkeverék között válthatunk.

A világújdonság Oceanic Atom 3.0 szintén duál algoritmumos computer, de már karóra méretben és kivitelben, amely különlegessége, hogy három gázkeverék kezelésére képes.
A szintén vadonat új Oceanic Geo 2 is karóraként használható búvárkomputer, kettő gázkeverék kezelésére képes.
Az Oceanic VT 4.0 mindent tud, amit az eddig felsoroltak, csak jobban. Duál algoritmusa mellett 3 gázkeverék kezelésére képes, deep-stop dekoalgoritmusa van, adatai letölthetőek, és saját jeladónk mellett két merülőtársunkét is kezeli, kijelzője pedig pontmátrixos.

A gyártó felmérései szerint az ázsiai piacon inkább az óra kialakítású computerek, európában a hagyományos nagyobb méretű karos, az USA területén viszont a konzolos kialakítás a népszerűbb. Emiatt egy új konzolt is készítettek, amibe bepattintható mint a VEO 1.0, 2.0 és a 3.0 egyaránt.

Az Oceanic a neoprén ruhát terén is újdonságokkal szolgált.
Albumhoz klikk a képekre
Az összes új ruhánál bevezetnek egy ikonrendszerű jelölést, amiből egyszerűen megállapítható a ruha legfontosabb tulajdonságai, mérete, és egyéb paraméterei, ezzel megkönnyítve mint a vásárló, mint az eladó vagy épp kölcsönző dolgát.

Az új Oceanic Pioneer ruha rengeteg újítást tartalmaz. Az anyaghasználata során kölünböző vastagságú (2 - 4.5mm között) és rugalmasságú neoprénanyagot alkalmaztak, pl. a hajlatoknál rugalmas szuperstrech, úgynevezett Neoflex O2, a testfelületenen vastag és mérettartó anyagot. Ezzel elérték, hogy a ruhában könnyeden mozoghasson a búvár, mégis a hőszigetelő képessége nem csökkent. Bevezették az úgynevezett 3D szabást, ami szintén az anatómiánkhoz jobban igazodó formát eredményez. A ruhán a varrásokat leragasztották, így ott sincs vízbeszivárgás, ezzel közel félszáraz ruhát kapunk, a zippzár is rugalmas és nem merev. A ruha másik különlegessége a beépített vízmozgást gátló és plusz melegítő belső mellény.

Az Oceanic X sorozat 3, 5 és 7 mm vastag új úgynevezett X szabású ruhacsalád. Szintén jellemző rá a különféle tulajdonságú anyagok használata a kényelmes viselet érdekében, női és férfi szabással, több színben is kapható.

A gyártó Aeris családjából is bemutatták az újdonságokat, itt szintén a kényelem szerint ideális többféle anyagvastagságú neoprén használatával találkozunk. Érdekessége az ívelt zippzár, ami az emberi anatómiához jobban igazodik, kevésvé merev viselet, mint a megszokott egyenes zippzár. Szintén találunk külön női és férfi modelleket, rövid és hosszú kialakítást, valamint a márkára jellemző széles színválasztékot.

Az írás a következõ lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Merülőhelyek

Gota Abu Ramada

Egypt, Red Sea

16/27 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 16m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés