»» ««

Értékes tárgyakra bukkantak

Külföld

A Dominikai Köztársaság közelében elsüllyedt hajó a tizenhetedik század végén került a víz alá.

A kutatócsoport az ország északkeleti részén, Nagua város közelében bukkant rá a fontos leletekre. Az októberben feltárt roncsnak még nem ismert a neve, de az első vizsgálatok szerint 1690 és 1700 között süllyedt el, és a megtalált tárgyak történelmi jelentősége felbecsülhetetlen.

A talált tárgyak között van például egy 1693-es harang, de találtak egy feliratot is: a Soli Deo Gloria akár a hajó neve is lehetne, de ezt még nem igazolták a kutatások. Ezen túlmenően a navigációhoz használatos eszközök, mélységmérő ólmok, ezüst érmék, egy pisztoly és más fegyverek, illetve néhány ékszer került elő. A híradások szerint tányérok, bronz gyertyatartók és más tárgyak is voltak a roncsnál. Francis Soto, a dominikai víz alatti kulturális örökségvédelmi hivatal egyik vezetője szerint a roncs azért számít értékes felfedezésnek, mert olyan sokféle tárgyat találtak a helyszínen.

A kutatócsoportot egyébként egy amerikai cég, a Marine Exploration szakembere vezette, Penny Stock Chaser. A dominikaiak velük szerződtek, hogy kiderítsék a roncs eredetét. Az első megtalált tárgyat ugyanis már elég régen a felszínre hozták, de a kutatást csak a múlt év végén kezdték újra, és ekkor emelték ki az újabb leleteket.

[ UnderwaterTimes ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Dominikai Köztársaság-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Jibna

Sudan

3/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 45m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés