»» ««

Boot Show Düsseldorf szubjektív

Felszerelések
3/3. oldal


SCOOTEREK
Számomra irreálisan magas árú termékekről beszélünk, ami napjainkra egyre nagyobb teret hódít a technikai barlangi, roncsmerüléseknél. A hosszú behatolások és a sok felszerelés indokolja a merülési komfort és a biztonság javítását. Az első generációs Gavin és Submerge készülékek robosztus méretei és lassú ám nyomatékos karakterisztikája miatt lassan kezd teret veszíteni. Jönnek az új trónkövetelők.
Mindenféle nevek említése nélkül a sebesség, üzemidő, élettartam, hatótávolság az ami meghatározza egy scooter értékét. Találkozhattunk több sebességes, gyors gépekkel. Találkozhattunk belső video kamerával tervezett szerkezetet, van ahol kívűlről opcionálisan szerelik. A 60 méter/perc sebesség lassan a belépő minimum követelmény. Találkoztunk 82 méter/perc víz alatti haladási sebességet garantáló scooterrel, szénszálas házban. Ezt a sebességet senki nem képes tartósan tartani. A fejlesztők állítása szerint egyszerűen a búvár karja leszakad a kormányról, mert a hatalmas vízellenállás megteszi jótékony hatását. Van olyan típus amely már 13 km megtételére alkalmas! A méretek zsugorodnak, az önsúly is. A szállíthatóság és kompakt szerelhetőség fontos szempontok lettek.
A kiállításon sikerült pár percet beszélnünk Mark Elyatt (-313m) többszörös mélymerülő világrekorderrel terveiről, céljairól. Reményeink szerint ősszel az érdeklődők merülhetnek majd vele, illetve mester kurzuson vehetnek részt Horvátországban az általa tartott tanfolyamokon. Végtelenül szerény, kedves embert ismertünk meg személyében.

A sok riport és egyéb elfoglaltság miatt nehéz volt utolérni Jarrod Jablonskit (GUE CEO), de sikerült. A Halcyon újdonságairól faggattuk. Jarrod kertelés nélkül megmondta: "...a piaci igényeknek kell megfelelnünk." A sportbúvárok tábora sokkal nagyobb, mint a barlangi búvároké. A meleg vizes merülő helyeken a lycra aláöltözetben merülők ruháját kikoptatta a hagyományos vállpánt. A lányoknak nyomta a hátát az acél háttámla. Jött a komfortosított szivacsos háttámla.
Kedves Hölgyeim és uraim a Halcyon nagyon keményen megcélozta a sportbúvár piacot. Szivacsos pufi vállpánt alátétekkel, szivacs háttámla betétekkel szerelik az acél háttámlákat. A hevederzet a derékpántok meghúzásával ráfeszül a búvárra az új tipusú rögzítések miatt. (Megjegyzés: a horvát Redtech 5 éve már így gyártja termékeit.) A fanatik DIR búvárokban és oktatókban emiatt komoly identitás zavar keletkezhet. Ez az erős irányváltás gyökereiben ellentétes véleményem szerint a DIR alapelvekkel. Na de hát ez is csak egy üzlet, mint annyi minden más a világon. Bizonyára nem a véletlen műve, ha Scubapro automatákhoz kísértetiesen hasonló Halcyon reduktorok jöttek a piacra. A törekvés a teljes paletta lefedésére irányul. A hadüzenet nyilvánvaló, a többi sportfelszerelést gyártó cégnek számolnia kell a Halcyon terjeszkedési törekvéseivel.

Összegezve a tapasztaltakat, a gyártók az idén sem reformálták meg a búvár ipart, nem születtek új Jacques-Yves Cousteau-k, de a modern anyagoknak és a számitógépes tervezés fejlődésének következtében a meglévő technikák korszerűsödnek. Mi a szervezésnek és a német precizitásnak köszönhetően nagyon jól éreztük magunkat, reméljük, hogy ezt a magyar vásárszervezők is észreveszik és talán egyszer újra a régi fényében tündökölhet majd a "Mi" Boatshow-nk is.

Halász Károly (Karlo) - sportbúvár felszerelés, utazás
www.divex.hu

Krázsik József (Bálnabá) - CCR, Scooter
www.psaieurope.com

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 74. Edka 2010 feb 05. 12:31  
Van nekije védence is, annak meg ő a HőSE!
 73. Aladár 2010 feb 04. 19:00  
Általános....
 72. Luciferin 2010 feb 04. 17:40  
"alsegéd" én ilyet sohasem mondtam.
Kivételesen Garf megfogalmazásával értek egyet amit a 65-ös hsz-ben tett.
:-))
 71. Aladár 2010 feb 04. 16:29  
Többet nem offolhatok, pedig szeretnék. De tisztelem a háziakat, így a piszkos bakancsommal átmegyek az Általánba.
 70. Garfield33 2010 feb 04. 16:25  
Ali, most jól elijesztettél mindenkit...
A további 69 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Eel Garden

Egypt, Red Sea

2/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) könnyű körülmények
max: 23m, látótáv: 25m felett

parti merülészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés