»» ««

Cápák 3D

Egyéb

Az IMAX mozi ismét egy három dimenziós víz alatti témájú filmet tűzött műsorára.

A hatalmas, közel öt emelet magas IMAX vásznat e héttől Jean-Michel Cousteau, a híres tengerkutató Jacques-Yves fia által jegyzett film tölti be, méghozzá 3 dimenzióban. Jean-Michel szintén apja nyomdokain halad, több természetcsatornán adják filmsorozatait a tengerek lakóiról Ifjabb Cousteau kalandjai (eredetiben: Ocean Adventures) címmel, és most kilépett a mozi, sőt a 3D mozi színpadára.

A Cápa 3D elsősorban gyermekeket tűzte ki célközönségként, mondanivalójának a cápákról kialakult negatív kép megváltoztatását, és a cápák számának csökkenésére történő figyelemfelkeltést tűzte ki. A célközönséget mi sem mutatja jobban, mint hogy a mozi vezetősége ingyenes vetítést szervezett iskolák számára, ami előtt dr. Elter Tamás, a nálunk futó népszerű cápaenciklopédia szerzője tartott bevezetőt a teltházas moziteremben.

A filmben egy teknős kalauzol végig minket, betekintést nyerhetünk több cápafaj életébe, a táplálékláncban betöltött szerepükbe. Megismerkedhetünk a híres fajok, mint a pöröly- vagy fehércápa mellett például a szirtikkel, a tengerek óriásával a cetcápával, de képbe kerül a manta is, hiszen a cápák és a ráják igen közeli rokonok.
Természetesen nem maradhat ki a jópofa, minden gyerek kedvenc Flippereként is ismert palackorrú delfin, vagy a fehér cápa elsődleges tápláléka, a fóka sem, persze semmi véres jelenettől ne tartsunk.

Öszöntén szólva a mondanivaló nem túl mély és komoly. A cápák életébe betekintés alatt néhány cápa fajról készült snittre gondoljunk, és nem sok szó esik a környezet és állatvédelemről sem, inkább a látványra és szórakoztatásra koncentráltak a készítők. Ne várjunk hát túl sokat, de ettől még nyugodtan üljünk be a mozira, mert mi is és a gyerekek is nagyon jól fogunk szórakozni ezen a csodálatos víz alatti cápás rövidfilmen, a hatalmas vászon és a 3D víz alatti világ garantáltan el fog varázsolni minden korosztályt.

A filmet a Cinema City Arena IMAX termében láthatjuk, a meghívást köszönjük dr. Elter Tamásnak és az IMAX mozi vezetőségének!Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 12. aron5 2010 máj 07. 23:15  
Én is ma láttam, egyszer jópofa. Annak különösen , aki nem merült, mert egy kicsit jobban el tudja képzelni a perspektivát. Egy átlag bbc filmnek sokkal szebbek és érdekesebbek a felvételei, de nem 3d-sek...
 11. Fegya 2010 máj 07. 16:06  
Láttam a mozit, szórakoztató, de tényleg nem túl mélyen szántó. Ráadásul zavaró, hogy a való világgal ellentétben itt nem úsznek el előlem a halak, hanem jönnek felém, eszök ágában sincs elmenekülni még akkor sem, amikor orrbepöccintem őket. Ez kissé illúzióromboló. Amúgy gyerekeknek tők rendben van.
 10. Bunny 2010 máj 05. 17:29  
Az ő filmje a harmadik feladatra koncentrál?
 9. Garfield33 2010 máj 05. 16:52  
Értem. Akkor mégsem ugyanaz  :D
 8. nedori 2010 máj 05. 16:51  
Akkor részben ellopták. Igaz, a filmben a teki nem a kihalásról beszél, hanem elmeséli miért nem kell félni a cápáktól, amik olyanok mint az oroszlánok, na persze az oroszlán az olyan cuki nagyranőtt macsek... és megállapítja, hogy a víz alatt három fontos dolog van: vagy eszel, vagy téged esznek, a harmadik legfontosabb dolog pedig... a harmadikat meg majd elmesélik a szüleitek :)
A további 7 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Sha´ab Sabina

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

Tribord 5mm kesztyű

Ár: 2.499 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2021 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés