»» ««

Új roncsot azonosítottak

Külföld

Egy repülőgép maradványaira bukkantak Franciaország partjainál.

(C) AREVPAMA Francia Riviéra déli részén található a Giens-félsziget, aminek közelében, nagyjából 10 méteres mélységben megtalálták az első alkatrészeket. Az AREVPAM nevű szervezet régészei hosszas kutatásba kezdtek, hogy a nagy területen szétszóródott törmelékek alapján azonosíthassák a repülőgép roncsát.

Rábukkantak néhány kulcsfontosságú darabra, megtalálták a törzs és a szárny nagyobb részeit is. Bizonyos alkatrészeken pedig sorozatszámokat is találtak. Ezek alapján állapították meg, hogy egy Dassault Etendard gépről lehet szó. A könnyű támadó repülőgépet 1958-tól gyártották. A baleseti feljegyzéseket összevetve a leletekkel arra a következtetésre jutottak, hogy a megtalált repülő az 1963. szeptember 27-én lezuhant Etendard IV lehetett. Gyakorló repülés során következett be a vészhelyzet kis magasságban, ám a pilóta, Charles Bonderff lakatlan területre irányította a gépet, és csak az utolsó pillanatban katapultált. Túlélte a balesetet, a gép maradványait viszont a tengerben hagyták, mert rosszra fordult az időjárás.

Ez a harmadik ismert repülőgéproncs a körzetben, korábban két második világháborús gépet találtak itt, egy P51 Mustangot és egy Ju-87 Stukát.

[ Divenews ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Madivaru / Manta Point

Maldives

3/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelymantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés