»» ««

Per sekélybe ugrás miatt

Külföld

Egy amerikai búvár a sérüléseiért a megbízóját teszi felelőssé.

Az Illinois állambeli Michael Domjan elmondása szerint a merülését irányító személy adta ki az utasítást hogy a hajóról ugorjon a vízbe, ám az csak három láb mély volt és ezért megsérült. A férfi beperelte a Divcon and Settoon Construction Inc. nevű céget október elején New Orleans-ben a szövetségi bíróságon.

Domjan balesete augusztus 22-én következett be, amikor a beperelt cég hajóján dolgozott mint búvár. A teljes búvárfelszerelésben levő férfit utasították a merülés megkezdésére, azaz a vízbe ugrásra. A sekély vízben azonnal elérte az aljazatot, ütést érzett, lába pedig beragadt az iszapos aljzatba. Miközben megpróbált kiszabadulni a szorult helyzetből, elvesztette az egyensúlyát és bal bokája eltört. A sérült testrészt meg kellett műteni és ennek során fémlemezekkel erősítették meg.

Ezek után a Domjan összesen 1 millió dollárra pereli a céget, az átélt fájdalmakért, a lelki sérülésekért, a kiesett jövedelméért, a jövőbeni munkavégzést lehetetlenné tevő munkaképesség csökkenésért, a kezelés költségeiért és a bíróság eljárás költségeiért. Az ügyben esküdtszék dönt majd.

[ The Louisiana Record ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 10. Káplán 2010 okt 22. 20:22  
Majdnem. Csak a kézikönyvet kellene elolvasni. Elég az elejét. Akkor még az amerikai is rájönne, hogy joga az van, de nem árt ha egy kicsit olvas és netalántán gondolkodik is.
 9. medve 2010 okt 22. 16:26  
akkor itten egy hermeneutikai pufferrel állunk szemben. én abból projektáltam, hogy "utolsó nap", Te pedig abból, hogy "enged-e repülni a computerem". ah, minő különbség!
 8. Bunny 2010 okt 22. 15:26  
Érdekes, én valahogy máshogy értelmeztem amit PDIC amerikaii mondtak. Szerintem azt mondja, ha a computer enged repülni, és mégis baja lesz, bepereli a suunto-t. És milyen igaza van! Szó nincs arról, hogy nem baj, ha beledöglesz a lényeg, hogy perelj, inkább, hogy tisztába van vele, ha megszívatták vannak jogai. szvsz.
 7. medve 2010 okt 22. 13:29  
hasonló szövegkörnyezetben és szó szerint ezt a választ kaptam szintén amerikai sportbúvártárstól... érdekes mentalitás, nem baj, ha beledöglesz, vagy "csak" belerokkansz, neked vannak jogaid...
 6. hopposztkopp 2010 okt 21. 13:21  
Dolgozóként tudhatta volna csak akkor jár mani ha fejjel előre ugrik és nem hasast. Akkor a nyakát törhette volna és ... Balfék.
A további 5 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Sha´ab Samadai / Dolphin Reef

Egypt, Red Sea

4/8 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa delfin legalább 1.5m-es hal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés