»» ««

A merülés 84 éves szerelmese

Külföld

Akváriumban merülve hódol szenvedélyének az idős búvár.

A Tennessee Aquarium jól ismert látványosságnak számít, de az ide látogatók többsége csak az üveg száraz oldalán nézelődik. Pedig máshol már jól megszokott módon szívesen látják azokat az önkénteseket is, akik a víz alá merülve segítik a munkát. Az egyik önkéntes példája bizonyítja, hogy ez nem kor kérdése. Irby Hartley ugyanis havonta egyszer ellátogat az akváriumba és merül. A sok-sok éve búvárkodó férfi nagyon örült az akvárium megnyitásának, és 180 másik búvárral együtt vesz részt a takarításban, a medencék üvegének tisztításában. Persze van, ahol jól teszik, ha szemmel tartják az élőlényeket maguk körül, ugyanis hétféle cápa él itt. Irby szerint mégis a kicsi halak okoznak több problémát, akik állandóan körülötte nyüzsögnek és lehetetlen őket távol tartani. Az igazi nagy szám azonban maga Irby, aki 84 éves.

ő persze nem reklámozza életkorát, sokan talán nem is tudják, hogy már a kilencedik ikszben jár. Ezekkel a negyven perces merülésekkel igyekszik magát formában tartani, és lelkesen segíti az akvárium munkáját. Ha valaki abban a szerencsés helyzetben van, hogy a Tennessee Aquarium közelében él, már egészen szokványos képzettséggel jelentkezhet önkéntesnek- elég, ha van OW búvárvizsgája, legalább 25 merülése, orvosi engedélye és elmúlt 18 éves.

[ News Channel 9 ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 2. elche 2010 okt 26. 09:52  
Amerikában ez teljesen megszokott, ahogy olvasgattam. Hát igen, más világ.
 1. gonger 2010 okt 26. 09:29  
Teljesen jó üzlet! kicsit dolgozni kell közben, de a merülési élmény akkor sem elhanyagolható. itthon közel 50000 Ft egy merülés (persze takarítás nélkül) a Trpicariumban cápák között.

Merülőhelyek

Tulamben, Drop Off

Indonesia

5/9 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.6) átlagos nehézségű
max: 30m, látótáv: 10-25m

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal csikóhal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés