»» ««

Életre kelt szobrok

Külföld

A mexikói víz alatti szoborpark lassacskán átformálódik, ahogy benépesíti az élővilág.

A Cancun közelében megvalósított víz alatti szoborpark bár nem az első volt a világon, de minden korábbinál nagyobb. Amit a készítők vártak, az is bekövetkezik idővel, azaz egyre több hal cikázik a szobrok között, a simára csiszolt emberalakok pedig már algáknak, koralloknak adnak otthont. Gyakorlatilag folyamatosan alakul a különleges zátony, ezért a merülés évről évre más lesz ezen a helyen.

Természetesen nem ez az egy mesterséges zátony fog választ adni arra a kérdésre, hogy értelmes-e, hasznos-e ilyeneket kialakítani a víz mélyén. Ám az, hogy itt több, mint 400 betonból öntött ember alakot helyeztek el, egészen más léptékű projekt, mint a korábbiak, így talán alaposabb következtetéseket lehet majd levonni. Ezt természetesen majd a helyi hatóságok teszik meg, a búvárok viszont, akik ott merülnek, saját szemükkel is láthatják a változást.

Aki pedig nem jut el olyan gyakran Mexikóba, azok számára lehet érdekes az átalakulást is bemutató videó, amit a park megálmodója, Jason de Caires Taylor töltött fel az internetre.

Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Mexikó-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Rumi, Cousteau Precontinent II.

Sudan

4/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítészátony merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilágcápa jelentős halraj nyílt vízben nagy rája legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés