»» ««

Merülés Los Gigantes sziklái alatt

Utazási élmények
4/4. oldal


Ám bűn lenne csak a búvárkodás miatt ideutazni, mert rengeteg program, látnivaló van a szigeten, komoly családi nyaralást lehet összehozni a búvárkodás mellé.

Albumhoz klikk a képre.
Röviden: mi 1600 kilométert furikáztunk a kis szigeten, látványos hegyi szerpentineken zömmel, olyan panorámával a vulkánra, az óceánra, amiket addig az ember el sem tud képzelni. Rengeteg strand fekete homokkal, egy nagy beach a Szaharaból hozott sárga homokkal, két nagy csúszdapark, számos gyönyörű állatkert, arborétum, festői falvacskák kis éttermekkel várják a látogatókat. Két programot mindenképpen kiemelnék. Az első a Teide Nemzeti Park, a Teide vulkánnal. Spanyolország legmagasabb pontja, 3718 méter. Kocsival 2400-ig, majd drótkötélpályán 3600 méter környékére lehet feljutni, ami most is sikerült nekünk, nagy örömünkre. A park fantasztikus, igazi világszínvonalú látnivaló. A sziklák, a kövek színei, a megszilárdult lávafolyamok, a tavasszal virágzó növényzet, a csodás panoráma az óriási kráterben... Nem szabad kihagyni! Ja, a Csillagok háborúja forgatási helyszínére most sem jutottam el, viszont egyik nap, amikor felmentünk, megint egy nagyszabású filmet forgattak, mert vagy 30 kamion zárta el a fél útpályát a kráterben. És igen, megint több nap jártunk fent a vulkánon, mert nekünk nagyon bejön! A második fő látványosság a Loro Park Puerto de la Cruz-ban. Zseniális állatkert, trópusi ligetben számos látványossággal, mint az oroszlánfóka show, a delfin show, a papagáj show és egy új dolog, kardszárnyú delfinek bemutatója! Még ha fogságban is, de nagy élmény volt látni őket. Karnyújtásnyira a nagy dögöktől, igazán klassz program. Itt található a világ legnagyobb pingvináriuma, pazar a tengeri akvárium is, és sok száz papagájfajt mutatnak be a parkban. Egész napos program ez is, tessék úgy készülni!

Még annyi jut eszembe, hogy legutóbb ősszel jártunk erre. Akkor ugyan melegebb a víz pár fokkal, de mégis a tavaszi, kora nyári utakat javaslom a szigetre, mert ilyenkor mutatja legszebb arcát a természet. Virágzik és zöldell minden, nem csak a gondozott parkok, állatkertek, sétányok, hanem a rétek, az út melletti erdők, de még fent a Teide kráterében is minden zöld, és pompás színekben tündökölnek a vadvirágok. Igazán szép így a sziget!

Azt mondják, mint ha egy kis önálló kontinensen járna az ember, Tenerife annyi természeti látványosságot és változatosságot kínál. Valóban, a nagy szintkülönbség érdekes és gyorsan változó időjárási és hőmérsékleti viszonyokat mutat be, és ehhez gyorsan változó flórát tapasztal az ember, és ez tényleg különleges. A tengerszintről indulva 2400-ig autókázni, közben átszelni a gigantikus vulkánt szinte mindig körbeölelő felhőréteget úgy 1500 méter környékén, majd újra a napon sütkérezni fent a kráterben... Ezt át kell élni.

Összefoglalva, ez egy jó hely, és ami a számunkra fontos, búvárkodni is jó hely. Csak ajánlani tudom mindenkinek! Mi megint úgy jöttünk el, hogy visszajövünk, és biztos vagyok benne, hogy most nem kell várni a szigetnek ránk 10 évet. Persze az is lehet, valamelyik másik szigeten kötünk ki, elvégre van még hat ebből a csodából.

Pygmy
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Spanyolország, Kanári-szigetek-ról.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3 4

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 6. VasMacska 2011 jún 24. 23:02  
De jó volt egy kicsit megint Tenerifén lenni! Tetszett a cikk.:)
 5. elche 2011 jún 24. 14:30  
Amikor én voltam, már akkor is szürke zónában ment ez a bálnás program, pedig szerintem messze nem olyan stresszelős a sznoris túra, mint a kirándulóhajók. A sznorisokkal a hajó motorját a bálnák közelében leállítják, nem nyomul a hangos zenés nagy hajó mögöttük, szóval nekem megint van olyan érzésem, hogy nem pont az az ártalmas, amit annak kiáltottak ki... Kár, hogy már nincs ilyen program, egy szó mint száz.
 4. pygmy 2011 jún 24. 13:29  
Köszi.
Bálnales. Nos, érdeklődtünk előzetesen is a németeknél (Barracuda Center), meg ennél a bázisnál is. Már nincs (nekem azt mondták, nincs). Le lett állítva, mert a sznorisok zavarták, stresszelték őket. Ami marad, az a napi kirándulóhajók (pl. Los Gigantesből), mert ők kifuthatnak hozzájuk, de a vízbe nem mehetsz be, csak a fedélzetről csodálhatod őket. Kis családunk két tagja is élt ezzel a lehetőséggel. Láttak sok delfint, a bálnákat, és még ebédet is kaptak a hajón:)
 3. Garfield33 2011 jún 24. 12:01  
Ez pöpec...
Épp a napokban kérdezte valaki, hogy milyen Tenerife.
Hát most belinkelem neki...
 2. OG-Lee 2011 jún 24. 11:30  
Frankó kis beszámoló! Jó volt olvasni. Köszönjük Pyg!
A további 1 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Anemone Reef

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 4-10m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa csikóhal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés