»» ««

Az ókor vonzereje

Külföld

A Fekete-tenger bolgár szakaszának víz alatti maradványai sok turistát vonzhatnának.

Todor Zsivkov repülőgépének elsüllyesztése révén Bulgária szeretne felkerülni a búvárturizmus térképére, de a Fekete-tenger mélyén más érdekességek is vannak. Természetesen valamivel rosszabb látótávolsággal kell itt számolni, de a roncsok kedvelői nyilván ennek ellenére szívesen merülnek például a tengeralattjáró-maradványokról.

Egy régész szerint viszont olyan maradványok is akadnak, amelyek más korszakból származnak, de ugyanúgy nagy a vonzerejük. Petko Dimitrov szerint a víz alatt levő romok akár a Bibliában megírt özönvíz emlékei is lehetnének. Dimitrov professzor a Bolgár Tudományos Akadémia víz alatti régészeti csoportjának vezetője, és meglátása szerint akad annyi lelet a Fekete-tenger mélyén, hogy a régebbi korok iránt érdeklődő búvárok számára bátran ajánlani lehessen. Úgy véli, nemzetközileg is lehetne népszerűsíteni azt az elméletet, hogy az özönvíz ebben a térségben zajlott le, és ez jó hatással lenne az idegenforgalomra.

Akár arra is lenne lehetőség, hogy a bulgáriai partszakaszon több víz alatti múzeumot alakítsanak ki, amelyeket a búvárok speciális engedély birtokában kereshetnek fel. Ám Dimitrov szerint ötlete egyelőre még semmilyen hivatal támogatását nem élvezi.

[ novinite.com ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Bulgária-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

P29 Patrol Boat Wreck

Malta

5/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m

parti merülésroncs merüléshomokos élőhely mesterséges élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés