»» ««

Újabb egzotikus kalandfilm

Egyéb

Ezúttal egy Fülöp-szigetekről induló búvárfilm próbál betörni a nemzetközi piacra.

A Deep Gold című filmet Michael Gleissner rendezte, akinek cége, a Bigfoot Entertainment finanszírozta a munkát. Gleissner internetes vállalkozóként kezdte, így szerezte meg azt a tőkét, amivel néhány éve ázsiai filmes karrierjébe belevágott. Több alkalommal dolgozott már a víz alatt, a 2007-es Nautical Angels naptárban például modellek pózoltak a tenger mélyén.

A lányok egyike, a vietnami születésű Bebe Pham kapta a Deep Gold főszerepét. A sztori szerint a Bebe által alakított Amy Sanchez testvére meghal egy helikopterbalesetben, és a lány saját nyomozásba kezd, hogy megoldja a rejtélyt. Vannak jók és rosszak a filmben, aranykincs illetve sok-sok látványos víz alatti akció. Az egész film a Fülöp-szigeteken forgott, Cebu sziget közelében illetve stúdióban. A helyi stábnak viszont nem volt gyakorlata ilyen jellegű víz alatti forgatásban, tehát hosszú időt vett igénybe az ő kiképzésük is.


Noha a film még 2008-ban forgott, a bemutatója elhúzódott ez év áprilisáig, az Egyesült Államok maroknyi mozijában vetítték először. Valószínűleg a reakciókra voltak kíváncsiak, esetleges módosításokat eszközölhettek a fülöp-szigeteki bemutatóig, ami augusztus végén lesz. Ám ez önmagában még nem adna magyarázatot arra, miért késlekedtek három évig. Nos, Gleissner úgy döntött, utólagosan 3D-be konvertálják a filmet, hogy még látványosabb legyen, és a "közönség az akció igazi részesének érezhesse magát". (A szerk. megjegyzése: elég ritka, hogy az utólagos átalakítással valódi, szép három dimenziós élményt tudjanak elérni, de a technika folyamatosan fejlődik, szóval ki tudja...) Mindenesetre az első nézők nincsenek egyöntetűen elragadtatva a filmtől, akciódús, de kissé egysíkú tipikus ázsiai filmként írják le a Deep Goldot. Valószínűleg nálunk sose kerül moziforgalmazásba, de a búvárfilmek gyűjtői számára DVD-n biztos elérhető lesz majd egyszer.

[ malaya.com.ph nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 3. elche 2011 aug 01. 14:51  
Vagy fordítva, ha a 213 bar ütközik, jól beperelhettek volna, hátha több pénz jön be, mint a moziban...:)
 2. aron5 2011 júl 31. 10:49  
biztos azért nem hozták ki hamarabb a filmet, mert meg akarták várni, hogy nincs-e valami copyright ütközés a 213 Bar-ral és a kkor visszakozhattak volna :)
 1. Bunny 2011 júl 31. 10:19  
Hmm, kár hogy nem indiában készült. Olyan szép lenne, amikor dalra fakadnak egy akció kellős közepén ...

Merülőhelyek

Umbria Wreck

Sudan

6/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítésroncs merülésmesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés