»» ««

A DC-RSBH verseny végeredménye

Fotózás
1/4. oldal

A 2011 nyári fotós szafarin egy fődíjat és négy további díjat ítélt oda a zsűri illetve a közönség.

Albumhoz klikk a képre.

Tavasz végétől már lázban égtünk, hiszen egy fotózásra kihegyezett szafarit nem könnyű tető alá hozni. Az első meglepetést az jelentette, amikor kiderült, hogy összesen 18 géppel felszerelkező versenyző lesz a Cassiopeián, 7 DSLR és 11 kompakt megoszlásban. Ezek után született a döntés, hogy a kompaktoknál nem csak a legjobb képet, hanem a legjobb kollekciót is díjazni fogjuk. Eközben folyamatosan egyeztetni kellett a Red Sea Boats Holidays Kft. csapatával, hiszen voltak bizonyos speciális igényeink.

A túra útvonalán sokat töprengtünk. Végül az adatbázisunk és a Vörös-tengert jól ismerő barátaink véleménye volt a mérvadó a saját tapasztalataink mellett, és helyben kiderült, hogy a Marsa Alamból történő indulás után a túra végén Hurghadába érkezünk, tehát beiktathattunk más, előzetesen nem tervezett helyeket is. A túránk a Shaab Marsa Alam merülőhelyen indult, itt sekélyben kis roncs, üreg volt, ideális gyakorlóhelynek ígérkezett- ám meglepetésünkre két bébicápát is találtunk, sokaknak ez volt az első találkozása a híres ragadozókkal. Utána pár újabb merülőhelyen próbáltuk ki, ekkora csapattal mennyire tudunk a fotósok zavarása nélkül merülni, és ennek az összecsiszolódásnak a két ún. "open deck" napon vettük hasznát, ahol már tényleg ezerrel dolgozhattak a fotósok. Az egyik erre kiválasztott merülőhely a Malahy sekély, koralloszlopos, bújkálós labirintusa volt, a másik pedig a déli szafarik kedvelt merülőhelye, a gyönyörű barlangjáról ismert Claudia.

Albumhoz klikk a képre.

Gyűltek a jobbnál jobb felvételek és persze az élmények, a szerencsések cápát, teknőst láttak és sok kalandban lehetett részük. Az open deck napok sok merülések miatt alaposan kimerültünk az esti órákra, de mondani sem kell, a fotósoknak még a vacsora után jött az "éjszakai műszak", előkerültek a laptopok és ketten-hárman összehajolva nézegették a készült képeket, míg a lustábbak a sisaszobában lazítottak. A túránk előre nem tervezett, de nagyon jól sikerült napja lett a Marsa Mubarak-Marsa Shauna helyeken történt megálló kiváló vezetőnk, Sanad javaslatára, ahol delfincsapattal találkozhattak a mázlisták, de a többieknek sem volt oka a panaszra, annyi hatalmas teknős bukkant fel a merülések során. Ezek után már hab volt a tortán, hogy a gép módosult indulási időpontja miatt kényelmesen meg lehetett merülni Safagán a híres Salem Express roncsot, majd végül a Tobya Arbaa-t.

A verseny további fejezetei már itthon íródtak. Egy hetet kapott mindenki az öt képes kollekciók összeállítására, csiszolására, nevezésére. Ezeket aztán a zsűri ítéletére bíztuk: Előd László, Gulyás Zsolt, Násfay Béla és Selmeczi Dániel vállalta a nehéz feladatot. A közönségszavazásra nevezett 3-3 fotó sorsáról viszont a divecenter.hu regisztrált tagjai döntöttek. Gyűltek a voksok, miközben a zsűritől is érkeztek folyamatosan az eredmények, egyrészt a kollekciók sorrendje, másrészt a best of versenybe javasolt képek listája. Utóbbiakból állt össze az a végleges, szűkített mezőny, amiből a zsűri kiválasztotta a legjobb képeket: a legjobb képek mezőnyébe jutáshoz legalább két zsűritag szavazat kellett, míg a kompaktoknál legalább három voks jelentette a belépőt a szűk elitbe. Előbbieknél végül kilenc, míg a kompaktoknál hét került ide. Amikor ezekre is beérkeztek a szavazatok, majd a hó végén lezártuk a közönségszavazást is, kezünkben volt minden eredmény. A díjátadó közelsége miatt született az a döntést, hogy ott helyben hirdetünk először eredményt, és aztán jelenik meg minden az interneten- mire ezeket a sorokat olvassátok, a győztesek már átvették díjaikat. A fődíjas versenyző a Red Sea Boats Holidays Kft. által felajánlott egyiptomi vörös-tengeri szafarin vehet majd részt, tehát hasonlóan szép helyeken merülhet és fotózhat újból.

Aki viszont nem volt ott, most már nyilván kíváncsian várja a végleges sorrendeket. Nos, e rövid bevezető után következhetnek az eredmények a következő oldalakon- először a legjobb kollekcióké.

Az írás a következő lapon folytatódik!


Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3 4

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 19. Hexen 2011 aug 09. 14:25  
alig 300+x napot kell még aludni... :) még ránézésre is rettenetes számok...
 18. raindrop 2011 aug 09. 14:02  
Na, ez sokkal jobb otlet!
 17. Bezso 2011 aug 09. 08:07  
én csináltam egy print screen-t! :)))
 16. Garfield33 2011 aug 09. 01:18  
Ez tudjuk, de miért nem?
 15. raindrop 2011 aug 09. 01:05  
legközelebb fölírom egy post-it-re
A további 14 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Abu Galawa

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés