»» ««

Sir Francis Drake nyomában

Egyéb

A híres angol hajós végső nyugvóhelyének felfedezésében bíztak kutatók.

A nemzetközi csapat két hajót fedezett fel Panama partjainál, amik 400 éve süllyedhettek el. Bíztak benne, hogy megtalálják magának a híres kalandornak a koporsóját is az Elizabeth és a Delight roncsa mellett, ám Pat Croce, az expedíció vezetője szerint nem jártak sikerrel. Azért néhány érdekes helyszínt találtak a kifinomult műszerekkel, tehát még vissza fognak térni a kutatók. Az egyik kecsegtető ponton azért kellett felhagyni a kutatással, mert az erős áramlás miatt a búvár inkább megszakította a merülést.

Az 1596-ban elhunyt Sir Francis Drake a korszak egyik legismertebb tengerésze volt. Másodikként kerülte meg a Földet, de az első olyan kapitány volt, aki életben is maradt az utazás végére. Nagy szerepet játszott a spanyol Armada legyőzésében is. Az angolok megbízásából tevékenykedett a Karib-tengeren, rabszolgákkal kereskedett, az ellenséges hajók és városok elleni támadásokat pedig a spanyolok egyszerűen kalózkodásként tartják számon. Drake Panamában halt meg, vérhas következtében és a tengerbe temették.


A most megtalált maradványok között van egy több, mint 20 méteres rész egy hajó felépítményéből, Drake korából. Az elméletek szerint a hajókat magukat a legénység süllyesztette el. A faanyagból vett minta alapján pontosan meg lehetne majd határozni a roncs korát. A kutatók elmondták, ők nem kincskeresők vagy leletvadászok, tudományos céllal dolgoznak a víz mélyén, és bármit fedeznek fel, azoknak a sorsáról a panamai kormányzat dönt.

[ francisdrake.info ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab El Erg / Dolphin House

Egypt, Red Sea

13/30 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 18m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős delfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés