»» ««

244 méter mélyen

Szabadtüdős

Az osztrák szabadtüdős búvár már jobban van a rekordkísérlete után kapott kezelésnek köszönhetően.

Fantasztikus új rekord felállítására készült Herbert Nitsch, a legendás osztrák szabadtüdős búvár. Az 1970-es születésű, számtalan csúcsot megdöntő sportember június elején Görögországban, Santorini szigete mellett készült új csúcsmerülésére: 800 láb, azaz 244 méter mélységet akart elérni egyetlen levegővel. Öt biztosító búvár, két fős orvosi személyzet és egy filmes csapat is jelent volt.

A merülés rendben lezajlott, ám amikor a visszaúton 10 méteres mélységben megállt, nem érezte jól magát- ennek ellenére a szükséges eljárás lezajlott, a 244 méteres rekord érvényesnek volt tekinthető. A felszínre érés után tiszta oxigénnel merült alá újból, hogy 9 és 6 méteren dekompressziót hajtson végre. Ekkor viszont már komolyabbnak tűnt a baj, tehát hamarosan a mentők Athénba szállították.



Az első hírek szívrohamról szóltak, de Nitsch csapatának közleménye szerint ilyenről soha nem volt szó, ám az tény, hogy hiperbár kamrás kezeléssorozat várt rá. Pár nap eltelte után pedig érkezett a hír, hogy Nitsch már jól van, nincs maradandó következménye a merülésnek, ám pihenésre van szüksége. A közelmény rámutat, a búvár oly mértékben feszegeti a szabadtüdős merülés határait, hogy senki nem tudja pontosan megmondani, mi történt vele, az elméletek gyártása pedig nem sokat változtat a történteken.

Herbert Nitsch honlapja
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 2. Bunny 2013 nov 12. 16:30  
Azt gondolom ha az ember dekókamrába kerül, annak mindenképpen lesznek következményei a későbbiekben. Lehet hogy nem azonnal, nem látványos, de biztosan hatással van rá. Ha tudsz valami bővebbet az esetről, bátran oszd meg.
 1. jee_c 2013 nov 12. 16:03  
A nincs maradandó következménye a balesetnek azért megkérdőjelezhető. Főleg így utólag, több, mint egy év távlatából. Én remélem, hogy teljesen rendbe jön Herbert, de nagyon komoly rehab időszakon van túl.

Merülőhelyek

Fekete-víz / Feketenyéki tó

Slovakia

3/6 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléstengeri füves élőhely édesvizi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés