»» ««

Pilismarót - game over

Magyarország

A magyar búvárok számára újabb kulturált merülési lehetőség szűnt meg, idén már nem nyit ki a "Pilismaróti öböl" néven ismert búvárbázis.

Tavaly indították el lelkes búvárok a Pilismarót közeli Duna-öbölben a búvárbázisukat. A parti kiszolgáló egység példaszerű volt, palack- és felszerelésbérlési lehetőség, töltés, mobil WC, kulturált környezet és kedves tulajdonos várta a búvárokat. A vízbejutáshoz móló, a kijutáshoz uszonylétra állt a búvárok rendelkezésére, hazánkban egyedülálló módon.
A víz alatt nem túl jó 1-3 méter átlagos látótávolság, csónak roncs, vezetőkötél, és trepni volt az oktatáshoz. A rákok, halak rengeteg vízinövény közt találtak életteret, összességében tehát vállalható, egy-egy hétvégi csobbanásra ideális hely volt.
Sajnos a pletykákat a tulajdonos telefonon is megerősítette lapunk számára - belső és külső problémák miatt kénytelenek voltak bezárni a bázist. Hazai búvártársadalmunk újabb kulturált, Budapesthez közel eső merülési lehetőségtől esett el. Maradnak hát a szokásos bányatavak mindenféle kiépítettség nélkül, "mellékhelyiség" a bokrok közt, kalandos vízbe jutás az iszapba süppedve - borsos belépő a semmiért. Ez jut nekünk, magyar búvároknak - vagy pedig mind többen veszik Ausztria felé az irányt, hogy esetleg ritkábban, de sokkal jobb körülmények között merülhessenek.

Kapcsolódó link: Pilismarótról a buvar.bunny.hu-n
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Cannon Reef (Sha´ab Bagul, Little Italy)

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 16m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés