Elsodródott rákvadász

Külföld
2012. július 30.
Minden évben sok búvár merül alá az ínyencségnek számító rákokért, de ez az időszak nem csak az állatokra nézve veszélyes.

Hirdetés
A floridai rákszezon lezárult, de a pár nap ezúttal sem múlt el búváresemény nélkül. Az évente egyszeri, a búvárok sokaságát vonzó időszakban szabadon lehet langusztákat felhozni a víz mélyéről- naponta és személyenként maximum egy tucatot. Ahol sokan merülnek és néha meglehetősen ész nélkül, ott előfordulnak balesetek is.

Larry Lumb és bátyja, Bill a Jupiter Inlet térségében indult el langusztára vadászni a délutáni órákban. Bill vezette a csónakot és Larry merült le. Az első helyen nem jártak sikerrel, tehát a testvérek délebbre indultak. Késő délután Larry újból beugrott a nagyjából 25 méteres mélységű vízbe, ám rájött, a gyűjtőzsákját a csónakban felejtette. Testvére odaadta neki, ekkor ő megpróbálta az övéhez rögzíteni, és innentől kezdtek zűrössé válni a dolgok.

Miközben levette az övet, Larry elejtette a hálót, tehát lemerült hogy megkeresse. Az erős áramlás miatt egy kőben kellett megkapaszkodnia, aztán a hálót próbálta előkeríteni. Azt viszont nem tudta, hogy eközben a felszínen a bójája elsodródott, és testvére hiába kereste, nem találta. Bill hamarosan riasztotta a hatóságokat, hogy eltűnt egy búvár, aki ekkor már a felszínen volt, de a csónaknak nyomát sem látta. Larry úgy érezte, nincs túl jó formában ahhoz, hogy kivárja a mentőcsapatokat. A parti őrség egységei helikopterekkel és hajókkal indultak el, ezeket a búvár látta is, ám mind túl messze volt tőle. A közelében halászhajók is elhaladtak, de hiába sípolt, egyikük sem vette észre.

Úgy érezte, eljött a vég, ám elhessegette a negatív gondolatokat és úszni kezdett. Nehezen bírta, többször begörcsölt, és lépni is alig tudott, amikor 4,5 mérföldnyi úszás után partot ért Jupiter szigeten. Bekopogott egy házba, és kérte hogy értesítsék a mentőket. Végül Larry Lumb szerencsésen megúszta a kalandot, komolyabb sérülés nélkül. A tengernek nem akar hátat fordítani, és azon tanakodik, hogy testvérével legközelebb inkább horgászni indul.

[ palmbeachpost.com ]Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 5. elche 2012 júl 30. 22:21  
Igaz, azt is elejthette...
 4. Vanek 2012 júl 30. 22:18  
És ha vitt magával?!
 3. PDIC 2012 júl 30. 21:36  
Nyilván. :-)
 2. elche 2012 júl 30. 21:30  
Languszta lesz az, nyilván.
 1. PDIC 2012 júl 30. 21:22  
Nem csoda, hogy elveszett ha Floridában akart homárt találni.

Merülőhelyek

Car Cemetery
United Arab Emirates
1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 15m, látótáv: 4-10m
speedboat-os megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajok mesterséges élőhelynagy rája

A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2018 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Hirdetési lehetőség