»» ««

Szavazás a szafari képeire

Fotózás

Összesen 16 versenyző nevezett képeket, nincs könnyű dolga se a zsűrinek, se a közönségnek.

Igyekeztünk eddig is mesélni arról, hogy zajlott az idei DC-RSBH fotós verseny a Vörös-tengeren. Ezúttal is a Cassiopeia hajó kényelmét élveztük, kiváló hangulatban teltek a napok és sok érdekességet láttunk (erről egy galériát is feltettünk). Köszönjük partnerünk, a Red Sea Boats Holidays segítségét a szervezésben! A túra során összesen 7 nagyobb roncs került az utunkba, emellett egy nemrég elsüllyedt szafarihajót merültek páran, a Gobal szigetnél pedig egyenesen az egyik régi hajó névtelen maradványa felett horgonyoztunk, itt bonyolítottuk a túráinkon hagyományos open deck napot.

A tenger elkényeztetett minket. A roncsok merülése nem csak a fotózási lehetőség miatt számít különlegesnek, önmagában is búvárélmény végigúszni egy-egy régi hajó maradványát. A Carnatic vagy az Ulysses inkább már csak váznak mondható, amit teljesen beleptek a korallok, az üveghalrajok és a többi élőlény, míg mondjuk a Giannis D részei még ma is teljesen felismerhetők. A Ras Mohammed nemzeti parkban óriási halrajok vártak, és ami külön szerencse volt, ezúttal nem kellett az áramlással küzdeni. Alapvetően szerencsénk volt az időjárással, és a 28-30 fokos vízben pompás élmény volt a búvárkodás.

Az utolsó napon már természetesen előkerültek a laptopok, sokan nézegették a képeiket. Voltak nagylátós témák, és voltak olyanok az open deck napokon, ahova újra és újra vissza lehetett térni. Sejthető volt, hogy sokaknak már az is gondot okoz, hogy szűkítsék a nevezezésre esélyes képek körét, aztán tovább, egészen addig, míg öt marad. Plusz nehézségként ebből az ötből minden versenyző csak hármat jelölhetett a közönségszavazásra- ezt a galériát szintén láthatjátok már.

A továbbiakban munkához lát a zsűri. A névsor megegyezik a tavalyival, komoly szakmai múlt van az Előd László, Gulyás Zsolt, Násfay Béla, Selmeczi Dániel összetételű zsűri mögött, akik vállalták a döntés nehéz feladatát. ők döntenek a legjobb kollekció, a legjobb kép és a legjobb kompakt kép címek sorsáról.

De a szokásos módon mi szeretnénk a közönséget is bevonni a versenybe, ezért ebben az évben is lesz közönségdíj, amiről a divecenter.hu regisztrált tagjai dönthetnek szavazataikkal. Ha megnézzük a zsűri névsorát, illetve átfutjuk a versenyben résztvevők neveit, hamar kiderül, a hazai búvárfotós élet aktív tagjainak jelentős része így vagy úgy közreműködik. Ezért kérünk arra, hogy szavazz te is, adjunk még további rangot a versenynek azzal, hogy minél többen voskolunk és mondunk közösségi véleményt a fotókról.

A DC-RSBH 2012 verseny szavazólapját itt találhatjátok
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 17. Zook 2012 aug 23. 20:41  
talan te talalkoztal titkarral, amikor szukseg lett volna ra? ugye ugye.
 16. elche 2012 aug 23. 19:04  
Jah... Rájöttek a Loch Ness-i szörny titkára: kiderült, hogy a szörnynek nincs is titkára...
(Vagy akkor jövőre Zook helyett vigyünk titkárt?)
 15. Thomasbuvar 2012 aug 23. 18:41  
Hmm... Valóban?!...
 14. Zook 2012 aug 23. 17:46  
minden valamire valo safarin szukseg van egy titkarra. most is nagy hiany mutatkozott belole...
 13. elche 2012 aug 23. 17:37  
És miből gondolod, hogy te is meghívást kapsz erre a szafarira?:)
A további 12 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

La Punta (Costa Paradiso)

Italy (Italia)

1/1 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 4-10m , áramlás

speedboat-os megközelítészátony merüléssziklás, hasadékos élőhelyföldközi tengeri muréna

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés