»» ««

Négyet egy csapásra

Külföld

Portugáliában pénzt gyűjtenek egy impozáns mesterséges zátony-projekt megvalósítására.

Az Ocean Revival nevű projekt során Algarve közelében szeretnének négy hajót elsüllyeszteni, hogy ezzel a búvárok számára kínáljanak új látványosságot. Mindenképpen egyedi, hogy nem egyszerűen négy hajó, hanem a portugál haditengerészet négy kiszuperált hadijárműve kerül egy "flottaként" a víz mélyére. Az érintett hajók között van 44, 66, 85 méter hosszú, a legnagyobb Hermenegildo Capelo fregatt pedig 102 méteres, ami már tekintélyesnek számít. Természetesen az első lépés most is az, hogy a hajókat teljes egészében megtisztítsák minden káros anyagtól.

Ez lesz egész Európa legnagyobb mesterséges zátonya, amit a remények szerint hamarosan meghódít a tenger élővilága, még látványosabbá téve ezzel a merüléseket. Portugália (főleg ha nem vesszük figyelembe a kontinenstől távol eső Madeirát és az Azori-szigeteket) eddig nem számított sok búvárt vonzó úticélnak, amin ez a terv sokat változtathat. A pontos helyszín Portimao városa mellett lesz, az ország déli részén. A helyszín mellett az szólt, hogy az időjárás az év túlnyomó részében lehetővé teszi a merülést, a tenger általában nyugodt, a víz hőmérséklete pedig 14 és 22 fok között ingadozik. A hajók 26-32 méteres mélységben nyugszanak majd, tehát a búvárok nagy többsége számára ideálisak a körülmények.

Az első két hajót október végén illetve november első felében küldik a tenger fenekére, a másik két hajó 2013-ban követi őket. A projekt honlapján viszont arra is kitérnek, hogy a tervek megvalósításához mindenki segítségét várják. Egyrészt úgy, hogy népszerűsítik azt, másrészt szívesen fogadnak pénzügyi segítséget is, akár egészen kis összegekkel islehet támogatni az Ocean Revivalt.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Siyul Kebira

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés