»» ««

DC-RSBH 2013: Értékelések

Fotózás
3/4. oldal


Előd László ebben az évben is kollekciónként értékelt, néha keményen kritizálva, de mint mindig, most is jobbító szándékkal:

Először is szeretném leírni, hogy beszéltem a Divecenter szerkesztőivel és az volt a kérésem hozzájuk, hogy ne osszunk ki első helyeket. Mindezt azért kértem tőlük, mert úgy gondolom, hogy egy egyhetes szafarin, ami még ki is van hegyezve a fotózásra a minimum elvárható teljesítmény, hogy öt legalább közepes minőségű felvételt össze tudjon állítani egy képzettebb fotós. Ez senkinél nem történt meg, bár láttam szép felvételeket, de mindenkinél van egy vagy több kimondottan gyenge "alibi" kép. Én az első 2-3 napot rászánnám a standard előre kitalált témákra, azokat szépen kidolgozva elkészíteném, majd a maradék időben próbálnám a "nagy durranást" meglőni.

DSLR kollekciók

Válóczy István: Szép a két kamera-forgatós felvétel, de két ilyen technikával készült felvételt nem adok be egy versenyre! A makró felvétel a leggyengébb láncszem azt nem szabadott volna beadni. A hajóroncs szép színeivel tűnik ki, de nekem hiányzik onnét egy modell, a buborékok viszont feleslegesek rá. A fele-fele fotó szűken vágott, a Cassiopeia nagyon be lett szorítva a sarokba, és egy modell a sötét részben bitanggá tehetné a fotót!

Bálint Attila: Itt az egyértelmű alibi felvétel a hajó sziluett a búvárral, aki éppen magát felakasztani készül. Nekem legalábbis ez a mondanivaló jött le erről a képről. A többi négy kép számomra hozta a megfelelő színvonalat, kár ezért az 5. képért, szerintem lett volna még a sok ellőtt felvétel között ennél jobb!

Szabó Károly: A legérdekesebb ebben a kollekcióban, hogy a murénás felvételt más is elkészítette és kompakt géppel egy sokkal izgalmasabb, a fénnyel hatásosan játszó alkotást hozott létre. Nem minden a technika, ezek után tessék most már tényleg elhinni! Egyik képet sem tudnám ebből a kollekcióból kiemelni, tessék sokat gyakorolni és tanulgatni a fotózást!

Pohl András: A sérült kis rák mestermunka, szép háttérrel, bár ez a kompozíció az unalomig ismert, mégis mindig tetszetős ha ilyen szép letisztult felvételt tud készíteni a fotós. A másik kis rák túl van lőve, versenyre nem adunk be rossz expójú képet és nálam a többi három felvétel csak nagyon alulról súrolja a közepes szintet.

Maráczi László: A lilás néni benéz a roncs ablakán című kép színei és fényi hatásai inkább a szociofotó kategóriába illene, ami a drága búvársporttal számomra nem összeegyeztethető, a többi képnél is kicsit azt érzem, hogy a fotós próbálta megerőszakolni néha a kompozíciót és próbált még egy roncsot egy csigafejet/kopoltyút belesajtolni a képbe. Valamikor érdekesnek tartom ezt a próbálkozást (2 hajós kép), van amikor kicsit erőltetettnek (bohóchalak).

Zank Zoltán: A legjobb felvétel egyértelműen a kis kék blenny. A többi képet nézve viszont elgondolkoztam arról, hogy vajon a fotós tényleg nem látott ennél érdekesebb dolgokat az egész túra alatt vagy inkább a shisha szobában töltötte a hetet füstölögve magában vagy társaságban. Ha ez utóbbi mellett döntött akkor talán megbocsátható a kicsit gyengére sikeredett kollekció.


Az írás a következő oldalon folytatódik!


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 17. Garfield33 2013 okt 04. 11:21  
Ezt nem a konkrét menetre értettem, hanem úgy általában.
Főleg egy internetes oldalon, milyen szép kis flame lenne az ilyesmiből...
 16. Bunny 2013 okt 03. 22:14  
Senki nem mondta, hogy könnyű lesz :P
 15. Thomasbuvar 2013 okt 03. 18:30  
Aha! Már szinte értem!... :)
 14. Bunny 2013 okt 03. 17:20  
Szerintem úgy értette, hogy ismerd a képeit, stílusát. Pl. DD ugye búvárfotós, danira inkább az akció képek jellemzőek, mittomén Béla bácsi régi motoros neki valószínűleg a klasszikusabb stílus a bejövősebb, stb.
 13. Thomasbuvar 2013 okt 03. 15:58  
Mint már említettem, nem probléma. Korábban ezt írtam: "Viszont a részletes pontozást szívesen megtekinteném."
Csak egy óhaj volt. Ha nem lehet, hát nem lehet. Egyszerűen kíváncsi lettem volna, hogy a zsűritagok közül, kinek melyik képem jött be és melyik nem. Talán pont DD írta, hogy ő is készül a zsűriből, mikor pályázik egy versenyre. Magam is csak ezt tettem volna... :)
A további 12 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

John Gilmor wreck

Croatia (Hrvatska)

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajokcápa jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés