»» ««

Kincsvadászok a hurrikánok dúlta floridai tengerparton

Külföld

A Frances és Jeanne hurrikánok a vízben nyugvó roncsok helyzetét is megváltoztathatták, és emiatt akár páratlan értékű kincsek is a felszín közelébe kerülhetnek.

Természetesen annak is megvan az esélye, hogy a felkavart aljzatnak köszönhetően még mélyebbre, talán örökre elsüllyednek a kincsekkel megrakott roncsok, ám a nagy felfedezésekre áhítozó szerencsevadászok erre nem is gondolnak. Ezért aztán amatőr és hivatásos kutatók lélegzetvisszafojtva látnak neki a keresésnek a feldúlt partszakaszon, dollármilliókat érő arany-, ezüst- vagy drágakőleletekről álmodva.

Azt még senki sem tudja megmondani, mi változott a mélyben, és valószínűleg tavaszig nem is dől el a kérdés. Egyrészt a felkavart vízben nagyon lecsökkent a látótávolság, másrészt pedig sok kincsvadász hajója is megrongálódott a viharokban, mint ahogy számos kikötő is. Ám míg a tengerek mélyét kutatók a partra kényszerülnek, a fémdetektorokkal keresők esélye megnő a leletek megtalálására, a viharok ugyanis a partvonalon homokját is megmozgatták. Ráadásul a parton keresni minden engedély nélkül is szabad, míg a víz alatti kutatást keményen szabályozzák. Szerződést kell kötni az állammal a kutatásra, és ha esetlegesen eredményes volt a kincsvadászat, újabb szerződésbe foglalják a leletek megosztását, aminek 20 százaléka az állam tulajdona lesz.

A kincsvadászok mindenesetre bizakodók, talán túlságosan is, pedig a jövő év előtt aligha derül fény bármilyen felfedezésre. Ám éppen ez az optimizmus az, ami mindig hajtja őket, és eredményez rendkívüli felfedezéseket.

A South Florida Sun-Sentinel írása nyomán

[ Sun-Sentinel.com ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

South West Rock, Fish Rock Cave

Australia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 16m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésüreg vagy barlanghomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelycápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés