»» ««

Megmentették a cápákat a Lidl-fagyasztóktól

Környezetvédelem

Nem árusít többé mélyfagyasztott cápasteaket a Lidl. A hazánkban is jelen lévő diszkontlánc azután adta be a derekát, hogy a hét elején több állatvédő szervezet is hevesen tiltakozott a termék árusítása és az azt övező reklámkampány ellen.

Az áruház a jövőben mellőzi választékából a mélyfagyasztott cápasteaket, igaz, az üzletekbe már kiszállított árut nem vonják ki a forgalomból, idézi a társaság közleményét a Spiegel Online.

A Lidl annak nyomán fújt visszavonulót, hogy hétfőn több állatvédő csoport, így az IFAW nemzetközi szervezet, a frankfurti székhelyű ZGF és a német Természetvédelmi Szövetség (NABU) is felemelte szavát a diszkontlánc azon akciója ellen, amely során hatalmas reklámot csinált a cápasteaknek. Közleményük szerint a cápákat világszerte veszély fenyegeti, s a lánc akciójával hozzájárul a tenger ökoszisztémájának összeomlásához.

Becslésük szerint a Lidl akciója során mintegy 440 ezer kiló cápahúst vásároltak a fogyasztók, s amennyiben az árusítás több mint egy hétig folytatódott volna, akkor az eladásra kínált mennyiség 2,2 millió kilogrammot tett volna ki. Ez mintegy 150 ezer kék cápa pusztulását jelentette volna.

A Lidl akciójában 4,49 euróért (1100 forint) kínálta a 880 grammos cápasteak-csomagokat.

[ Menedzsment Fórum ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Yenadwak

Indonesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés