»» ««

Újdonságok az SSI-nál

A búvárkodásról

Az elmúlt időszakban komoly változások történtek az SSI háza táján, a tulajdonoscsere megújulást hozott.

Az SSI hazánk és talán a világ legdinamikusabban növekvő oktatási rendszere. Az elmúlt időszak legkomolyabb változása az volt, hogy az oktatási rendszer az AHEAD cégcsoport érdekeltségébe került. A cégcsoport tagja többek között a MARES márka is, amit a búvárfelszereléseiről hazánkban is régóta ismerhetünk.

Az oktatási rendszer megújulásának legfontosabb része, hogy a XXI. századnak megfelelően komoly lépést tett az elektronikus megjelenés irányába, és ezt 2015 január elsejével már élvezhetjük is. Nézzük az újdonságokat.

Fontos megemlíteni az SSI oldalát, azon belül is az ODIN rendszert, amelyek egyébként magyarul is elérhetőek. Ez eddig is létezett de most használata még fontosabb lett mind a hobbi mind a hivatásos búvárok számára.

A búvár láthatja a saját adatait, fotóját, az elvégzett tanfolyamait és azok minősítő kártyáit. Ha változtak az adatai, azokat módosíthatja, akár a fotóját is ha nem elégedett vele. Informálódhat az oktatója akcióiról, eseményeiről, leendő tanfolyamairól vagy túráiról és jelentkezhet is azokra természetesen. Hozzáférhet az elektronikus naplóhoz, és a tananyagaihoz is - erről kicsit később.
Egyszóval minden számára fontos, az SSI-hoz kapcsolódó információt egy felületen elérhet.

A rendszer a hivatásos SSI búvárokszámára többletet is nyújt, hozzáférnek a tanulóik adataihoz, eseményeket (pl. túra, tanfolyam) hozhatnak létre, egyszóval egy komplett saját online felületet kezelhetnek saját weboldal nélkül.

Megújulnak az SSI oktatási tananyagok is. Teljesen újra lesz írva az összes, és elérhetővé válnak elektronikus formában is az ODIN rendszeren vagy mobil alkalmazáson keresztül. A tanfolyamra jelentkezve a tanuló dönthet, hogy könyvet kér vagy elektronikus tananyagot. Az SSI már az induláskor közel két tucat nyelven - köztük magyarul is! - jelentette meg a modernizált Open Water tananyagot. De nem csak azt, a legtöbb tananyag elérhetővé vált elektronikus formában. Jelenleg magyarul még csak az OWD létezik, de az idei év folyamán folyamatosan jelennek meg az újabb és újabb lefordított tananyagok. Az elektronikus tananyag komoly előnye a nyomtatottal szemben, hogy a benne végrehajtott módosítások azonnal érvénybe lépnek, így mostantól nincs elavult, nyomdahibás tananyag.

A búvár kap egy elektronikus búvárnaplót is, amit szintén elérhet webes vagy mobil alkalmazásból, feltölthet fotókat, sőt ha modern bluetooth-os búvárcomputere van, még az adatokat se kell kézzel felvinnie, elég áttöltenie akár rögtön a merülés után. Élményeit megoszthatja másokkal is a népszerű közösségi felületeken át.

A búvár adatai nem csak webes formában, de immár mobil alkalmazásokon keresztül is elérhetőek Android és iOS környezetben. Az alkalmazással bejelentkezhetünk az SSI ODIN rendszerébe, és onnantól a mobil telefonunkon vagy tabletünkön keresztül is hozzáférünk pl. az összes minősítő kártyánkhoz. Így ha azt esetleg otthon hagytuk akkor sincs gond, csak elővesszük az alkalmazást és máris igazoltuk végzettségünket. Emellett olyan hasznos tartalmakat is kapunk, mint az általános kézjelek vagy az SSI rendszerben érvényes fontosabb táblázatok.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 10. Bunny 2015 feb 04. 10:21  
Szia, Köszi a megerősítést, én is hallottam ilyen irányú nem hivatalos információkat. Én személy szerint nem tartom szerencsésnek az időpontot, nem véletlen volt ez eddig januárra szervezve. ősszel az oktatók még javában a cápás, távolkeleti stb. túráikat nyomják, aztán meg ha késő ősz már az ünnepek kavarhatnak be, így könnyen érdektelenségbe fulladhat. A január volt az ideális, mert akkor még a fű se nő, és az oktatók többnyire itthon vannak. Node nem tisztem az észt osztani, reméljük a legjobbakat :)
 9. pmiki 2015 feb 04. 07:15  
Az említett rendezvényen azt mondták, összel szervezik meg az oktatótalálkozót.
Üdv. M.
 8. Bunny 2015 jan 30. 18:19  
Ami ugye technikai búvár találkozó, nem búvároktató találkozó. Egyébként mi is írtunk róla :)
/hirek/4001/ii-magyar-technikai-buvar-talalkozo
 7. janosbuvar 2015 jan 30. 10:15  
Éppen holnapra  jan 31 szombatra van szervezve egy technikai búvártalálkozó ahol több oktatási rendszer több oktatója is ott lesz:
http://www.buvar.hu/136-46797.php
 6. Bunny 2015 jan 29. 22:34  
Ilyen témákról pl. az oktatótalálkozókon jókat lehet beszélgetni. Kár, hogy idén úgy tűnik elmarad, vagy legalábbis nekünk még nem szólt senki, hogy lesz.
A további 5 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Sha´ab Sabina

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés