»» ««

A cápák később jöttek

Külföld

Egy búvárbaleset utáni vizsgálat kiterjedt arra is, a cápáknak volt-e köze a tragédiához.

Két éve Port Philip Heads közelében tűnt el merülés közben egy búvár. A 42 esztendős Karen Lee elszakadt merülőtársától emelkedés közben, nagyjából 8 méteres mélységben. Éppen a népszerű Ships Graveyard merülőhelyen búvárkodtak, amikor az eset bekövetkezett.

A búvár felszerelését néhány nappal később találták meg, ám maga az áldozat nem került elő. A rendőrség és a búvár szakértők nem tudták megállapítani, miért nem emelkedett a felszínre társával együtt, ám egy cápákkal foglalkozó szakember felfigyelt a felszerelésen található sérülésekre, amit vélhetően a ragadozók okoztak. Később megállapította azt is, hogy nem a vízfelszín alatt támadtak, a búvár már a hátán fekve lebegett a felszínen, amikor a harapások a felszerelést érték.

A halottkém tehát olyan jelentést adott ki, hogy a búvár megfulladt, és a cápák csak ezután jelentek meg. Azt pontosan már soha nem lehet kideríteni, mi volt a tragédia oka, de bizonyos jelek arra utalnak, a lebegőképességének szabályozásával volt gondja. Talán túl sok levegőt engedett ki a mellényéből és ezért a tenger fenekére süllyedt vissza, ahol elfogyott a levegője. De az sem kizárható, hogy már emelkedés közben is kevés volt a levegője. A vizsgálatot mindenesetre lezárták, a baleset körülményeit pontosabban ugyanis nem lehet feltárni bizonyítékok hiányában.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Neufeldersee

Austria (Österreich)

11/18 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.3) könnyű körülmények
max: 22m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely édesvizi élővilágjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés