»» ««

Jövőévi felszerelés újdonságok

Felszerelések
1/2. oldal

A Beuchat, Mares, Oceanic, Poseidon és Orcatorch idei és a jövő év újdonságaiból szemezgetünk.

Kezdjük a búvárruhákkal. A Beuchat az új ruháinál új szabásmintákat használ, amitől a ruhák kényelmesebb viseletét illetve le és felvételének könnyebbségét várják. Emellett nem titkolt céljuk, hogy a gyártó ruhái messziről is felismerhetőek legyenek. A legújabb félszáraz ruhájuknál a zipzárt előre helyezték, így egyedül lehet fel és levenni. A csuklya elmozdulása, felpöndörödése ellen elül-hátul tépőzárat helyeztek el a ruhán.
Nedves ruháknál is új szabásmintát használnak, és az anyagválasztásnál is folyamatosan fejlődnek. Erre jó példa a nyaknál elől elhelyezett vékony, ámde rugalmas betét. Ez megakadályozza, hogy a nyaktól elváljon a neoprén így a hideg víz szabadon beáramoljon a ruhába, viszont mivel vékony anyag mégsem kényelmetlen.

Nem kimondottan búvárkodás, de érdekességként mindenképp említésre méltó a Beuchat triathlonosoknak készület szériája. Itt teljesen más igények vannak, hiszen fontos például, hogy gyorsan tudja a viselője levenni, emiatt fordított zipzárt helyeztek el rajta. Itt a behúzáshoz segítség kell és lefele történik, viszont a kinyitását akár futás közben is el tudja egyedül végezni a versenyző. A ruhának is a felszíni úszáshoz kell igazodni, ezért bizonyos helyeken segíti a lebegést de más területeken hagynia kell elmerülni a viselőjét, extrémkönnyűnek kell lennie, siklania kell a vízben, satöbbi. Érdekes megtapasztalni, hogy mennyire más igény merül fel egy sport neoprén ruha és egy rekreációs neoprén ruhával szemben.

A jacketek világából a Mares új súlyzseb kialakításáról érdemes megemlékezni, amit szerényen "The ultimate weight system"-ként mutattak be. Az SLS névre keresztelt rendszer újdonsága, hogy hang és vizuális jelzéssel is mutatja, hogy a súlyzseb a helyére került és ott rögzítve is van.

Szintén Mares újdonság, amely a magyar oktatók között osztatlan derültséget változz ki az úgynevezett "szelfibot tartó"! Ez egy jacketre rögzíthető műanyag tartórendszer, ahová természetesen nem csak a szelfibotot de például a sznorkelt is elhelyezhetjük. Nincs mese, az igényeket ki kell elégíteni!

Az írás a következő oldalon folytatódik!


Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. Káplán 2015 dec 09. 19:02  
A V-TWINhez:
"9.2.4 Dekompressziós merülés esetén a nyíltvízi önálló légzőkészülékes búvárfelszerelés,
legalább két független légzőautomatából áll (egy-egy első és másodiklépcső), ....   "
vagyis hm hm



Merülőhelyek

Varese wreck

Croatia (Hrvatska)

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajokcápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés