»» ««

Jövőévi felszerelés újdonságok

Felszerelések
2/2. oldal


A Beuchat egyik érdekes reduktor megoldásáról is érdemes szót ejteni, ez a V-TWIN, amelynél kettő elsőlépcsőt helyeztek el egy testben. A dugattyús elsőlépcső belül a palack felől beáramló levegőt kétfele választja, így a fő és az octopus reduktor külön ágon helyezkedik el. Természetesen elfagyás, vagy O gyűrű szakadás esetére ez a megoldás nem véd, a megoldás főleg olyan területeken lehet érdekes, ahol előírják, hogy a fő és a tartalék reduktor függetlenítve legyen egymástól. Emellett a megoldás nagy előnye, hogy a két reduktor levegőszállítási teljesítménye nem függ egymástól, tehát nem fordulhat elő, hogy pl. az octopuszon lógó pánikoló búvár "elszívja" a levegőt (nehezebben jön) a társától. A gyártó kizárólag szetben értékesíti, Első és második lépcső, octopusszal együtt.

A lámpák világából a Beuchat AL-3 egy aluházba helyezett alig 12 centis apróságot említenék meg, amely fényereje fokozatmentesen állítható, 3W-os LED fényereje maximum 300 lumen, és az ára is kedvező.

Új gyártó a magyar piacon az Orcatorch, amely aluházas, akkumulátoros LED-es lámpái kiváló ár-teljesítmény aránnyal rendelkeznek. A D500V egy LED-jéből 1000 lumen fényteljesítményt préseltek ki, 4 üzemmódban képes működni és 150m-ig vízálló. Kisebb testvére a D520 szintén 1000 lument teljesít miközben csupán 13 centi hosszú. Kaniszteres lámpákkal is rendelkezik a gyártó, a D600V 4db LED-jével elképesztő 2700 lumen fényerőt hoztak ki! A 120 fokos világítási szögben teljesen homogén 5000K színhőmérsékletű fényt kibocsátó lámpát elsősorban videósoknak ajánlják.

Búvárkomputereknél az Oceanic cég megjelent az OCL típussal, ahol az L a light, vagyis könnyű és kicsi jelentése. Elsősorban hölgyeknek készült, de azon férfiak számára is ideális választás, akik az OC típust túl nehéznek, nagynagy gondolták. Tudása ellentétben a méretével nem kicsi, választható algoritmus, nitrox mód, rozsdamentes acél tok, USB-s letöltési lehetőség és így tovább.

A Poseidon M28 búvárkomputer valósidejű GPS helyzetmeghatározórendszert, 2.8"-os színes TFT LCD kijelzőt tartalmaz. Képes együttműködni akár újralégző rendszerekkel, mint pl. a népszerű SE7EN is.

A maszkoknál a Mares egy új Bi-silicone szoknyával jelent meg, ahol állításuk szerint a létező legtisztább szilikont használják, így az anyag nem sárgul és öregszik - vagy legalábbis nem olyan gyorsan, mint a megszokott átlátszó szilikonos maszkok szoknyája. Szintén Mares újítás az X-vision Ultra LS maszkok, ahol az üveg speciális bevonatot kapott. A gold (arany) bevonat a kék színt szűri meg, így tengerekben a búvár sokkal szebb színekre számíthat a felszíntől kissé mélyebben is. A silver (ezüst) bevonat állításuk szerint a sekély vízben előnyös, csökkeni a zavaró fényvisszaverődéseket a fehérhomokos fenékről például, növeli a kontrasztot. Mindkét bevonatnál kiemelték, hogy nem tökéletes tükörként működik, mint a piacon lévő legtöbb bevonatos maszk, így láthatjuk a viselőjének szemét. Ez elsősorban a szemkontaktus miatt életbevágó, hiszen anélkül nehezebben ismerhető fel például egy pánik közelépben lévő búvár.

A Hollis reduktorok közül kiemelnénk az LX 100-150-200 sorozatot, ahol az első 10 évben ingyenes alkatrészt biztosítanak a kötelező szervízhez. Érdekességük, hogy gyári Miflex csővel érkeznek, illetve jobbos vagy balos csővezetésűek is lehetnek, amelyet az LX-200-nál akár a felhasználó is meg tud fordítani.


Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. Káplán 2015 dec 09. 19:02  
A V-TWINhez:
"9.2.4 Dekompressziós merülés esetén a nyíltvízi önálló légzőkészülékes búvárfelszerelés,
legalább két független légzőautomatából áll (egy-egy első és másodiklépcső), ....   "
vagyis hm hm



Merülőhelyek

Princess Alice Bank

Portugal

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 35m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés