»» ««

Drónkamera búvároknak

Fotózás

A szelfimániásoknak nem kell aggódniuk amiatt, hogy nem készül róluk elég felvétel.

Látunk már épp elég szelfit mostanában, a víz alatt is készülnek ilyenek szép számmal. Néha ez vicces, amikor valaki mondjuk fókával készít önarcképet, de jelentős részük nem túl érdekes. Szerencsére nem is nagyon készülnek ilyenek, a búvárfotósok többsége inkább a tengeri élőlényeket fotózza, nem saját magát.

A világ persze változik, és bizonyára akadnak, akiknek azok a felvételek nem érnek semmit, amin ők nem láthatóak. Erre kiválóan alkalmasak a kamerák és a szelfibotok, de állítólag sikerült még jobb megoldást kitalálni.

Az iBubble nevű drón fejlesztői legalábbis ezt állítják. Ez ugyanis egy önműködő eszköz, ami hűséges kutya módjára követi a gazdáját a víz alatt. Az iBubble üzemmódjai között a karon viselt távirányítóval lehet váltani. A drón több szögből veheti fel a búvárt, van beépített LED lámpája, és többféle kamerát lehet rátenni: minden népszerű, kicsi akciókamerával kompatibilis.

Szóval szép találmány ez, de tényleg erre lenne szükség a víz7 alatt? Elképzelem, ahogy a búvárokat követő kamerák úszkálnak köztünk, vesznek fel össze-vissza mindent. Mert akármennyire "okos" a drón, azért aligha fog mesteri kompozíciókat készíteni- valószínűleg pont a középpontban levő búvár fog kitakarni előle minden érdekeset. Ha nem így lenne, mi nem látnánk semmit, miközben a drón megcsinálja a szuper felvételt.

És ennyi erővel nekünk akár már merülni se kéne... Sőt, utazni se. Csak belecsempésszük valakinek a poggyászába a kamerát, és tele leszünk remek búvárvideókkal. Épp csak a saját magunk által megélt élményekről kell lemondani...



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Marsa Alam / Gota Marsa Alam

Egypt, Red Sea

7/11 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.1) könnyű körülmények
max: 24m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítészátony merülés roncs merülés üreg vagy barlangkorallos, trópusi élővilágteknős cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés