»» ««

A nácik a nagy tavaknál jártak

Külföld

Pár hete felröppent a fantasztikus hír, hogy búvárok náci tengeralattjárót találtak az Ontario tó fenekén.

Búvárok az Ontario-tól fenekén egy náci tengeralattjáró roncsaira bukkantak. Ez az első kézzelfogható bizonyíték arra, hogy a második világháborús német tengeralattjárók nem csak elérték Amerika partjait, de mélyen be is hajóztak a szárazföld belsejébe. A tengeralattjárót januárban amatőr búvárok találták meg, amelyet a Niagara egyetem kutatói és a partiőrség búvárai emeltek ki. A 30 órás művelet során sikeresen kiemeltek a tengeralattjárót, ami a helyreállítás után múzeumba kerül. Az U-Boat-ot azonosították, UX-791 jelű német kísérleti tengeralattjáró, és 1943-ban tűnt el a kanadai partoknál.

Professor Mark Carpenter, a régészek vezetője szerint a tengeralattjáró a Szent Lőrinc folyón úszott fel, és úgy került a nagy tavakba, ahol egy kanadai tengeralattjáró elhárító fregatt találatától pusztulhatott el. Az 1943-as jelentés szerint az UX-791 három teherszállítóhajót és két halászhajót süllyesztett el, és megrongálta az amerikai USS Sable (IX-81) nevű anyahajót, ami a nagy tavakon gyakorlatozott. A kutatók szerint a tengeralattjáró végre kézzelfogható bizonnyíték arra, hogy a nácik állnak az un “Battle of Niagara Falls" , magyarul "csata a niagara vízesésért" mögött, amelyet eddig kollektív hallucinációnak tartottak.

A cikk vége talán már sejteti a csattanót, de ha nem, akkor ennyi ködösítés után talán ideje leírni a legfontosabbat: A HÍR NEM IGAZ, úgynevezett HOAX, ami az interneten terjedő álhírek elnevezése.

Az interneten megjelent kép valójában egy orosz tengeralattjáróról készült. Némely cikkben megjelent egy fotó is a partiőrség búvárairól, amint a jeges vízben lebegnek, ami pedig egy National Geographic műsorból került felhasználásra. Azt már mondani sem kell, hogy UX-791-es típussal nem készült tengeralattjáró.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gubal Island - Ulysses Wreck

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal cápa delfin teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés