»» ««

Készül a blue abyss

Külföld

Angliában elkezdődött a világ legmélyebb medencéjének építése.

Az 50m mélységgel és kb. 42.000 köbméteres térfogattal a Blue Abyss a világ legnagyobb vízi és űrkutatási, kutatási és fejlesztési központja lesz, amely a legkorszerűbb oktatási eszközökkel lesz ellátva. A medencében a kereskedelmi búvárok oktatás mellett lehetőség lesz ROV (távirányítású robot tengeralattjáró) tesztelésre, orvostudományos kutatásokra, sőt az űrkutatást is segíteni fogja. A tervek szerint a medencében helyet kap a nemzetközi űrállomás (ISS) méretarányos modellje is, így segítve az űrhajósok képzését.

A komplexum rendelkezni fog dekompressziós kamrával, és egy mikrogravitációs környezetet szimuláló létesítménnyel, amely mely a humán űrrepülési kutatásra mellett alkalmas lesz más bolygókon való emberi élet tanulmányozására is. Tantermek, színház, éttermek és szálloda is a komplexum részét fogja képezni.

A Blue Abyss partnerei támogatásával az űrrepülésre való felkészítés keretében lehetőséget biztosít a nagy gravitációs edzésekre hosszú karú centrifuga segítségével, de lehetőségünk lesz parabolapályán repülő (NASA-nál vomit comet néven elhíresült) repülőgép segítségével a valódi súlytalanságot is kipróbálni.

A projectet Andy Torbet víz alatti felfedező, extrém búvár és a BBC rendszeres előadója is támogatja.  A Blue Abyss weboldalán közölt blogbejegyzésében azt ígéri, hogy a komplexum nem csak a kiváltságosok eszköze lesz, nem csak a tudomány hanem a nyilvánosság számára is elérhető lesz. A céljuk, hogy ösztönözzék a következő generációt.

A Blue Abyss az angliai Colchesterben, az Essex Knowledge Gateway Innovációs Parkban található, és várhatóan 2019 elején lesz teljesen működőképes.

[ divemagazine ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tortugas

Mexico

1/1 db alapján:unalmas(átlag: 1) nehéz körülmények
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés