»» ««

Az igazi álommerülés

Fotózás

Az augusztusi fordulónk eredményét, és értékelését közöljük.

A nyár végére egy nyaralós fordulót választottunk Álommerülés címmel, ahová olyan víz alatti képeket vártunk, amiből érezhető egy hely lenyűgözősége, ami kedvet csinál egy búvárnak az utazáshoz.

A fordulóra hat kép érkezett, úgy tűnik mások nem járnak álom merülőhelyeken. A beküldött képek közül a zsűri mindhárom tagja ugyanazt a képet tartotta a legjobbnak, ami:
Garfield33 - Angyal a mennyben (15 pont)

Fefe - Morning Rush Hour - Reggeli csúcsforgalom (10 pont)
elche - Cím nélkül (7 pont)
macok - Szinkronúszás (7 pont)
Thomasbuvar - Kinek álom, kinek rémálom... (4 pont)
Bunny - Várunk Egyiptomban! (2 pont)

Gratulálunk a győztesnek és köszönjük minden képküldőnek, valamint a zsűrinek a munkájukat.

A szeptemberi fordulónk témája a Korall. A téma roppant egyszerű, lágy vagy kemény korallról készült víz alatti képet várunk a szokásos hó közepi, tehát szeptember 15. 21:00 határidőig.

Most pedig következzen Előd László értékelése, amiben szokásához híven ódákat zeng a képekről:

Fefe - Morning Rush Hour - Reggeli csúcsforgalom
Kétségkívül látványos, de zsufi a kép. Ami az előnye az a hátránya is egyben. A kiírás szerint olyan kép kellett erre a hónapra, amitől megjön a kedvünk merülni, nos ezt számomra maximálisan teljesíti a felvétel: dús, színes, hallal és korallal telt felvétel. Viszont a jó kép egyik alapja, hogy tekintetünk ne cikázzon összevissza a fotón, hanem könnyedén vezesse rá tekintetünket a kompozíció a fő témára, a lényegre. Itt ez nem teljesül, nagyon egybefolynak az üveghalak a korallokkal.
macok - Szinkronúszás
Tetszik ahogy egyben mozog a halraj, nem sok különálló csoportra oszlott, ami gyakori hibája az ilyen halrajos felvételeknek. Ugyanakkor a környezet, az hogy picit elfordulnak elől már a halak nem teszik izgalmassá a képet. Lehet egy modell dobott volna még a képen, valahogy kevésnek érzem így a kompozíciót.
Bunny - Várunk Egyiptomban!
Nagyon szép a delfinek együttes mozdulata, de ha jobb lenne a kép utólagos feldolgozása, tisztább lenne a víz és a búvárfotós nem lógna a kép aljába bele, akkor nem lenne emlékfotó érzésem miközben nézem, hanem irigykedve raknám be a mások által készített követendő példák nevű mappámba.
Thomasbuvar - Kinek álom, kinek rémálom...
Nagyon zavar az agyonvágott cápa, kompozíció, kép stb. Teljesen lecsúszott a cápa, hogy beleférjen még a kisérő halak csoportja is, de ettől nagyon béna lett a kivágás. Talán nem volt megfelelően széles látószögű objektívvel ellátva az elkövető, de most nagyon kellett volna.
Garfield33 - Angyal a mennyben
A fehér homokos tengeralj, mantával, napsütéssel teljes mértékben kimeríti a menjünk nyaralni és merülni hívó képek kategóriáját. Hangulatos, kellemes reklám ízű fotó, a manta árnyéka a talaja nekem külön tetszik. Kis átlót is hozott a képbe a szuper modell, nehogy a csúnya zsűri beleköthessen!
elche - Cím nélkül
Hagyományos kompozíció, előtérben korall, háttérben a hajó sziluettje. Ez az egyik hibája, a másik a megvágott csillag. Előnye viszont, hogy hangulatos, látszik a tudatos komponálás, szép a korall és rajta még liliom is van. Egy beúszó cápa még hiányzik bal-középről!

 

 



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 2. Darth-Digilog 2017 aug 31. 17:05  
Az jó ha a tekintet elidőzik egy képen, az nem jó ha a szemünk nem találja mit kell néznie és nincs valami ami megfogná a tekintet. Persze biztos van erre ellenpélda, mint mindenre, de ez tipikusan ilyen kép volt, hogy hangulatos volt meg minden, de hiányzott róla egy valami ami vonzza a tekintet! Én is csinálok ilyen képeket, mert hangulatnak, fotókönybe háttérnek tök jó!
 1. Fefe 2017 aug 31. 11:23  
Gratula Garfiel33 megérdemelten nyert, a legjobb kép volt kis számú mezőnyben. A zsűri jól döntött, köszönöm az értékelést is (bár hogy kicsit ellent szeretnék mondani DD.-nek szerintem igen is vannak képek, amiken nem baj, ha elidőzik a tekintet :) Nálam ahogy leírtad valóban a nyüzsgést szerettem volta vissza adni a képpel.

Merülőhelyek

Sha´ab Quais (Mhal Hal)

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 25m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája nagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés