»» ««

Nemzetközi roncsbúvár-expedicíó

Külföld

A négy hetes CMAS és UNESCO 2018-as búvár-expedíciója különleges lehetőség a roncskedvelő búvárok számára.

A Magyar Búvár Szakszövetség közreműködésével 2016 végén megkezdődtek a Víz Alatti Tevékenységek Világszövetsége (CMAS) és az UNESCO együttműködésében 2018-ra tervezett nemzetközi búvár-expedíció előkészületei.

Az expedíció során a Földközi-tenger és az Adria roncsait látogatnák meg 2018 nyarán. A roncsok kiválasztásában fontos szerepet játszott azok történelmi és/vagy tudományos fontossága, ne feledjük, hogy 2018 az első világháború befejezésének századik évfordulója lesz. Ez lenne az első alkalom, hogy hasonló expedíció megnyitja a kapuit a búvár társadalom felé.

A maratoni hosszúságú expedíció két fő részből fog összeállni, mindkét rész kétszer egy-egy hetes részekre lesz osztva, amelyekhez külön-kölön is lehet csatlakozni.

Az első részben Észak-Afrika és Dél-Európa roncsaira összpontosít az expedíció, Tunézia, Szicília és Szardínia térségét foglalja magába. A második rész az Adria vizeire koncentrálódik, ahol többet között az Osztrák-Magyar Monarchia híres zászlóshajóját, a Szent Istvánt is meg kívánja látogatni az expedíció.

Minden héten hat merülés van tervezve, az első héten 40m körüli (max 60m) napi 2 merülés, a második hét a mély roncsoké 60 és 100 méter között napi egy merüléssel. A harmadi héten a Szent Isván van megjelölve 75 méter mélységgel napi egy merüléssel, végül a negyedik héten ismét az elsőhöz hasonlóan 40 méter körül (60m max) napi két merüléssel.

Ahogy látható, tapasztalt, sőt a középső két héthez technikai búvárok számára lehet elsősorban érdekes az expedíció.

Bővebb információ, árak stb. az alábbi linken érhető el: CMAS & UNESCO stafeta expedition 2018



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tiran, Jackson Reef

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 4.4) könnyű körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokteknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés