»» ««

Korall forduló eredménye

Fotózás

Lezárult a szeptemberi fordulónk, következzék az eredmény és a zsűri értékelése.

A szeptemberi témánk a Korall volt, ahová kemény vagy lágy korallokról készült víz alatti képeket vártunk.

A három fős zsűri (Gulyás Zsolt, Násfay Béla, Előd László) szavazatai alapján a sorrend:

Verseny győztese: macok - Cím nélkül (13 pont)

Garfield33 - World Peace (12 pont)
Bunny - Dél-Amerika (9 pont)
Fefe - Life on the coral Reef (6 pont)
Thomasbuvar - A zátony ékessége (5 pont)

Köszönjük a zsűrinek a munkájukat és gratulálunk képküldőknek!

A következő havi téma: Fekete-fehér. Bármilyen témáról fekete-fehérben készül víz alatti kép beküldhető. A határidő a szokásos hónap közepe, tehát október 15. 21:00 óra.

Előd Laci most is elmondja a véleményét a képeinkről, következzen a mester kritikája.

Bunny - Dél-Amerika
A kép kritikáját maga a szerző is megfogalmazta: a tűzhal elbújt. Szép a korall, nagyjából jól is van megvilágítva, csak kellene valami izgalom is a statikus képre. Én is fotózom ezeket a szép korallokat, régen még egy modellel jó kis versenyeket tudtam velük nyerni, ma a fotókönyveimben háttérképnek használom őket. A gond az, hogy az a dolog ami nem erősíti a képet az gyengíti, így a tűzhal a képen mínusz pont!
elche - Cím nélkül
Nem szép a korall, nagyon látszik a vaku használata és a buborékok is feleslegesen vannak a képen. A búvár is a homályba vész, így inkább zavaró elem a felvételen, mintsem segítené a kompozíciót.
macok - Cím nélkül
Szép a korall, tetszik a sok hal körülötte, a nap is szépen takarva van a korall felső részével. Ami nem tetszik, hogy kicsit rosszul van vakuzva, a korall szélei sötétednek. Talán messzebb/hátrébb kellett volna húzni a vakukat. A kis halak mögött egy cápa sziluettel lenne igazán ütős a kép, így hiába a halak, számomra még mindig statikus a felvétel.
Thomasbuvar - A zátony ékessége
Szerintem el lett forgatva a kép, mert a világosabb kék balra esik és nem felfelé. Ha mégis így volt én elforgatnám. Sajnos ezzel a képpel is az a bajom, hogy egy korall fajtákat bemutató könyvben tökéletesen mutatna, egy művészeti albumba viszont semmiképpen nem kerülhetne be. Önmagában egy korall hal nélkül nehezen eladható egy igényes verseny zsűritagjainak.
Fefe - Life on the coral Reef
Hangulatos kép, nem csak korall van rajta, hanem halak és nap is. Még mindig kevés témának, de így is kiemelkedik a havi verseny átlagából. Nekem ez is olyan mintha el lenne forgatva a valósághoz képest.
Garfield33 - World Peace
Végre egy kompozíció! Homogén, izgalmas fekete háttér és egy szép alakzat (peace a szerző szerint). Nincsenek felesleges dolgok a képen, nem kalandozik feleslegesen a tekintetünk, csak megállapíthatjuk, hogy jópofa az emberi hulladék és a természet találkozásának igényes bemutatása a víz alatt. Nekem nagyon tetszik a kép, remélem nem Garfé, ha igen Bunny töröljétek ezt a kritikát! :) (Sajnos de! - Bunny)

 



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 13. zorro 2017 okt 25. 10:58  
Jah... öregszem;)
 12. Darth-Digilog 2017 okt 22. 13:34  
Basszus Zorro! Semmi kemény vita, veszekedés, személyeskedés, a másik lehülyézése! Veled sem fogok ezután ellenkezni! Az olyanok mint te miatt nincs már élet a DC-n! :-)
 11. zorro 2017 okt 22. 13:21  
Ha Te lennék, így gondolnám... de nem Te vagyok, így én máshogy gondolom :) Reméljük , a kritikánk meg segít a többieknek!
 10. Darth-Digilog 2017 okt 22. 12:52  
Kevésbé zavart Garf képén a nem megfelelő megvilágítás és azt is megmondom miért! Garf képe egy ötletes, kiragadott dolog, ami nem a természetet hanem az emberi "hulladék" és az élet érdekes találkozását örökítette meg! Nem a precíz expo, vakuzás stb.. volt a lényeg, hanem észrevenni egy "peace" ábrát vagy valami hasonlót a rengetegben. Macok képe természetfotó. Nem különleges, hanem az esztétikára utazó. Ez a lényege! És ha ez a lényege, mondanivalója akkor legyen szépen megfotózva. Itt ez elvárás kell hogy legyen, Garf témájánál majdhogynem lényegtelen! (Jó nem teljesen lényegtelen, de nem azon van a hangsúly).
Sajnálom, hogy ez így neked nem egyértelmű Zorro! :-)
 9. zorro 2017 okt 03. 23:43  
DD csak grillezzen, meg tiramisuzzon... És hagyjuk szegény világítást saját romjaiban kardba dőlni!
A további 8 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Gubal Island - Bluff Point

Egypt, Red Sea

3/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) átlagos nehézségű
max: 30m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős delfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés