»» ««

Fapados kézipogyász változás

Egyéb

Bár a búvár többnyire nagy pogyásszal utazik, de nem mindig, így jó ha tudjuk, novembertől változik a wizzair és ryanair szabályzata.

Budapesti tekintetben a két legnagyobb fapados légitársaság is módosításokat vezet be a hónap végén. Habár a búvárok amikor felszereléssel utaznak a feladós pogyászt nem tudják megúszni, sok desztináció esetén (pl. a Belga Nemo33 ahová elég egy maszk+computer) vagy bérlés esetén ez nem feltétlen igaz, plusz a drága műszaki felszerelést mindenképp kézipogyászban kell szállítani. Így aztán nem árt tudni, hogy a kézipogyászokra vonatkozó szabályozás változik novembertől.

Wizz Air

Október 29-től a légitársaság minden járatán ingyenes lesz a nagy méretű, legfeljebb 55×40×23 centiméteres táska. Ez elsőre jól hangzik, viszont jó ha tudjuk, hacsak nem vásároljuk meg a kiegészítő szolgáltatást (priority, privilage pass), a légitársaság bármikor úgy dönthet, hogy a kézipogyászt a kabin helyett a csomagtérbe helyezi (nem hivatalos információ szerint kb 90 utas viheti majd a fedélzetre a kézipoggyászt). Ez extra költséggel nem jár, de gondot okozhat: a sérülés, lopás esélye nő, és a kiszállási - átszállási idő is megnő a pogyászra várakozás miatt.

Ryanair

A Ryanair korábban is sokkal megengedőbb volt fedélzetre vihető táskák méretével és darabszámával kapcsolatban. Éppen ezért óriási gondot okozott a poggyászok megfelelő elhelyezése a fedélzeten.

Így aztán november 1-től, a szabály bevezetése után csak azok az utasok vihetnek a fedélzetre magukkal nagy méretű kézipoggyászt, akik rendelkeznek elsőbbségi beszállással (ide tartoznak a Plus, Flexi Plus és a Family Plus tagsággal rendelkezők). Továbbra is mindenki két kézipoggyásszal utazhat díjmentesen, (55x40x20cm + 35x20x20cm) de a nagyobb méretűt a beszálláskor le kell adni, és a csomagtérben tovább utazni. Ez volt a terv. Végül azonban úgy döntöttek, inkább januárra tolják az új szabályozás bevezetését, hogy ne az év legforgalmasabb időszakában okozzon problémát. A szabályzat tehát január 15-én lép hatályba.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Blue Hole / Azure Window

Malta

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 34m, látótáv: 10-25m

parti merülésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés