»» ««

A medúzacsipszben van a jövő?

Külföld
2018. március 11.

Egészséges, tele van ásványi anyagokkal, talán a medúza lenne a jövő szuperétele.

A burgonyacsipsz zsíros is, sós is, egészségtelen is, elhízást is okozhat, tehát nem egy jó dolog, ennek ellenére azonban az emberek többsége szereti. Épp ezért lenne jó, ha létezne valamilyen egészséges alternatíva, és itt jönnek képbe a medúzák.

Az ember tevékenysége miatt a világ tengereiben és óceánjaiban szinte minden faj egyedszáma csökken, a medúzákat azonban pont nem bosszantjuk. A kocsonyás állagú csalánozók ráadásul már olyan szinten elszaporodtak a vizekben, hogy néhány helyen jobb híján egyszerűen robotokkal daráltatják be őket.

A 97 százalékban vízből álló élőlényeket azonban meglehet enni (Ázsiában szeretik is), ráadásul van rá egy speciális módszer (aminek egyik lépése, hogy kvázi alkoholban szárítják ki őket), amivel pár nap alatt csipsz-szerűvé teszik. Ha ezt sikerülne forradalmasítani, már csak az ízesítést maradna hátra és bárki fogyaszthatna zsírszegény, szelénben, magnéziumban, vasban és B12-ben gazdag medúzacsipszet. Kellemeset a hasznossal.

[ Index ]Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Koh Doc Mai

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 4-10m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcsikóhal jelentős halraj nyílt vízben cápa

Búvárbazár

olympus e-pm1 + 28-300mm obi

Ár: 105.000 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2018 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés